Simona Halep a ajuns de câteva zile în Italia, după eliminarea în optimi la turneul de la Madrid. Sportiva noastră a declarat că "e frumos să fii campioană la Roma", cu câteva zile înaintea debutului său în turneul WTA 1.000 de la Foto Italico, pe care l-a câştigat anul trecut în premieră. Simo beneficiază de un prim tur liber, după care va juca în compania câștigătoarei dintre Angelique Kerber și Alize Cornet.
Ieri, Simona Halep a avut parte un antrenament intens alături de Elina Svitolina, campioana din 2017 și 2018 de la Foro Italico. De altfel, ucraineanca a cucerit titlul la Roma chiar în finale disputate cu sportiva noastră. De abia anul trecut a reușit românca să cucerească titlul în capitala Italiei, după o finală cu Karolina Pliskova.

Cum poate pierde Simona Halep teren în clasamentul WTA

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
Ca urmare a titlului obținut săptămâna trecută la Madrid, Aryna Sabalenka s-a apropiat amenințător în clasament de sportiva noastră. În acest moment, bielorusa are 6.195 de puncte, în timp ce Simona Halep are cu 325 mai mult, 6.520. În acest context, turneul de la Roma se poate dovedi extrem de important în lupta de la vârful ierarhiei mondiale. Halep și Sabalenka se află pe părți diferite de tablou și ar putea să se întâlnească doar în ultimul act al competiției de la Foro Italico, însă vor lupta de la distanță pentru locul 3 WTA.
Dacă Halep ajunge în sferturi (primește 190 de puncte), Sabalenka trebuie să bifeze prezența în finala (primește 585 de puncte). Mai apoi, dacă Halep se califică în semifinale (primește 350 de puncte), bielorusa trebuie să câștige competiția de la Roma (primește 1000 de puncte). Totuși, Simona poate rezolva dilema locului ocupat în clasament foarte ușor. Cu o prezență în finală (primește 585 de puncte), Simona își asigură locul 3.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02