A doua jucătoare a lumii a ajuns vineri în capitala Cehiei și se pregătește intens pentru revenirea pe terenul de tenis. Campioana noastră nu a făcut deplasarea la Palermo din cauza grijilor legate de pandemia de coronavirus, însă este acum pregătită să intre pe teren la turneul de la Praga, care se va desfășura în perioada 10 – 16 august. Mai mult, cea mai bună tenismenă a României va evolua și în proba de dublu la Praga, alături de Barbora Strycova.
Halep a recunoscut că știe și o expresie în limba cehă: "Bună ziua!". În același timp, numărul 2 WTA a declarat că Praga este orașul său preferat, după Paris.
"Sunt puțin neliniștită, dar trebuie să recunosc că aici situația este sub control și mă simt în siguranță. Așa că sunt fericită că mă întorc pe teren, sunt fericită că sunt sănătoasă. E ciudat să joci după atâtea luni de pauză, dar mă simt pregătită.
Roland Garros
Buzărnescu a câștigat doar 3 game-uri în primul tur la Roland Garros! Înfrângere dură cu Brengle
ACUM 4 MINUTE
Praga e unul din cele mai frumoase orașe pe care le-am vizitat, am mai fost aici acum 15 ani, sunt impresionată. Orașul meu preferat este Paris, dar Praga e pe locul 2. Și pot să zic Bună seara în limba cehă.", a declarat Simona Halep.

Simona Halep, echipă cu Strycova la Praga

Simona Halep și Barbora Strycova nu au mai făcut echipă în circuit până în prezent: "Suntem foarte fericiți că vor juca împreună", a spus Trunda, directorul competiției din Praga. Cehoaica în vârstă de 34 de ani este numărul 2 în clasamentul WTA la dublu, ea ocupând în 2019 și poziția de lider, în timp ce Simona este a doua jucătoare a lumii la simplu.
În runda inaugurală a probei de dublu de la Praga, Simona Halep și Barbora Strycova vor avea o misiune dificilă. Ele vor juca împotriva perechii formate din Veronika Kudermetova (28 WTA dublu) și Anastasia Pavlyuchenkova (114 WTA dublu). Dacă la dublu va avea o misiune deloc facilă în turul întâi, Simona Halep este favorită în primul meci jucat pe tabloul de simplu, unde o va întâlni pe Polona Hercog (45 WTA).

Simona Halep: "Sunt puțin stresată"

La plecarea spre Cehia, Simona a vorbit despre situația ciudată de a juca fără spectatori:
"Sunt puţin stresată, dar cred că o să fie bine. Nu am jucat încă fără spectatori. O să văd săptămâna aceasta şi sper să nu fie atât de ciudat. Am stat acasă, m-am odihnit, aveam mare nevoie de o pauză totală, pentru că au fost ani de zile în care am jucat săptămână de săptămână. A fost bine, am luat pozitivul, am stat cu familia şi prietenii şi m-am reîncărcat.", a declarat sportiva noastră.
Halep a menționat la plecarea spre Cehia și motivele pentru care a renunțat să mai participe la Turneul de la Palermo, care se desfășoară în aceste zile în Sicilia: "A fost o decizie de moment, am crezut că este mai bine să nu merg la Palermo. Nu eram poate pregătită mental. Acum sunt mai bine şi sunt 100% convinsă că trebuie să joc. Am stat vreo două luni fără tenis şi a fost deficil, dar cum am mai spus, a fost şi bine, pentru că aveam nevoie de o pauză totală."
Roland-Garros
Andrey Rublev - Soonwoo Kwon - Roland-Garros
ACUM 8 MINUTE
Tenis
EXCLUSIV | Irina Bara, nemulțumită după eliminarea de la Roland Garros! Cum a fost dezavantajată
ACUM 20 MINUTE