Dublă campioană de Grand Slam, Simona Halep a reacționat și ea după ce Rusia a pornit, acum 8 zile, invazia asupra Ucrainei. Simona se alătură astfel listei lungi de personalități din sport care și-au arătat sprijinul pentru Ucraina, care se luptă acum cu o ofensivă aprigă a forțelor militare rusești.
În acest context, Halep a publicat o imagine cu drapelul Ucrainei pe Instagram. La aceeași fotografie, Simona a adăugat emoticoane cu o inimă îndurerată și cu două mâini care se roagă. Este vorba despre o fotografie sugestivă prin care Simona își arată solidaritatea față de Ucraina în aceste momente în care țara se află în plin război cu armata lui Vladimir Putin.
Roland Garros
Ora de start a meciului Simona Halep - Nastasja Schunk în primul tur la Roland Garros 2022
ACUM 10 ORE
Pentru Rusia, măsurile care se iau împotriva ei la nivel mondial nu pot fi ignorate. În tenis, turneele programate în Rusia și Belarus au fost anulate, iar ITF a anunțat în mod oficial că tenismenii din Rusia și Belarus pot concura în continuare în turneele internaționale și la Grand Slam-uri. Totuși, aceștia nu vor mai putea reprezenta Rusia și Belarus și nici steagul acestor țări nu va mai fi afișat.

Ce urmează pentru Simona Halep în circuitul feminin de tenis

Simona Halep mai are la dispoziție câteva zile de odihnă, până ce va reveni în competiții oficiale. Românca, fost lider mondial în clasamentul WTA, va juca la Indian Wells, turneu pe care l-a câștigat în 2015. Competiția din Statele Unite ale Americii, care face parte din categoria turneelor de 1000 de puncte, se va disputa în perioada 9-20 martie.
După Indian Wells, dacă totul merge conform planului, Simona Halep va face deplasarea la turneul de la Miami, care debutează pe data de 23 martie și se încheie pe 3 aprilie. Aceste două turnee sunt ultimele din sezonul de hard înainte ca sportiva noastră să treacă la competițiile desfășurate pe suprafața preferată de joc, zgura.
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit ce rol are în echipa Simonei Halep, înainte de RG: "Nu sunt Dumnezeu!"
ACUM 14 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 14 ORE