Simona Halep a arătat o cu totul altă față în duelul cu Amanda Anisimova, comparativ cu anul trecut, asigurându-și în doar 54 de minute prezența în optimile ultimului turneu de Grand Slam al anului. Eleva lui Darren Cahill a dominat, calm și cu multă inteligență, anihilând complet jocul adversarei, ajunsă în poziția de a declanșa atacuri fără sorți de izbândă, necontrolat. În urma acestui rezultat, Simona își prelungește seria victoriilor la 17.
Setul 1 a fost câştigat de sportiva din Constanţa în 25 de minute, cu 6-0. Românca a reuşit să câştige ghemul de 2-0 pe serviciul său, după ce a salvat cinci mingi de break. Setul doi a început mai echilibrat, însă după ce scorul a fost egal la ghemuri, 1-1, Halep nu i-a mai lăsat nicio şansă adversarei şi s-a impus cu 6-1, după 29 de minute. În optimi, Simo va evolua cu poloneza Iga Swiatek, locul 58 mondial.

Simona Halep, prima reacție după calificarea în optimi la Roland Garros

Australian Open
Simona Halep și-a aflat adversara din turul secund de la Australian Open! Românca, mare favorită
ACUM 2 ORE
"Sunt foarte fericită de cum am gestionat lucrurile azi. Am jucat un meci foarte bun și am fost foarte agresivă. Știam de anul trecut că trebuie să schimb ceva, am vrut cu orice preț să fiu mai bună decât în 2019. Această victorie este un cadou pentru Darren pentru că azi este ziua lui. La mulți ani, Darren! Este frumos să câștig meciuri aici, la Roland Garros, și mă bucur enorm de timpul petrecut pe teren", a spus Simo la final.
Despre meciul cu Iga Swiatek: "Am jucat aici cu ea anul trecut, așa că știu cam ce e de făcut împotriva ei. Știu cum vor veni mingile, știu că lovește puternic și plat, deci cred că va fi asemănător cu ce s-a întâmplat azi. Vreau să mă concentrez pe mine și să continui să câștig aici".
Australian Open
Simona Halep, interviu exclusiv despre obiectivul său la Australian Open! "Presiunea e diferită"
ACUM 3 ORE
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
ACUM 5 ORE