În 27 ianuarie 2014, Simona Halep intra în top 10 al clasamentului mondial feminin, unde a reușit să se mențină timp de 373 de săptămâni. Performanța ei reprezintă cea de a 8-a cea mai lungă serie de săptămâni neîntrerupte în top 10 de la înființarea clasamentului WTA (noiembrie 1975).
Prezența ei în top 10 se încheie începând de săptămâna viitoare, din cauza faptului că va pierde 190 de puncte acumulate la turneul de la Toronto din 2019, ceea ce va determina și o coborâre până pe locul 13 WTA. Aflată la Cluj, Simona Halep a fost întrebată despre ieșirea din Top 10 WTA. Campioana noastră a mărturisit că obiectivul ei în acest moment e să revină între primele zece jucătoare ale lumii.

Simona Halep, prima reacție după ce a aflat că va ieși din Top 10 WTA

Australian Open
Australian Open 2022 LIVE Blog, ziua 8 | Kanepi elimină numărul 2 WTA. Tsitsipas îl învinge pe Fritz
ACUM 5 ORE
"Ies din Top 10 după mulți ani, va fi un obiectiv să reintru în top. A fost o accidentare dificilă, n-am avut până acum ruptură de mușchi. Am dorința de a reveni la nivel înalt. Voi merge la turneul de la Montreal, vreau să fiu aptă să joc toate cele 3 turnee pe hard și să câștig meciuri, dacă se poate", a spus Simona Halep la Cluj.
https://i.eurosport.com/2021/08/02/3191500.jpg
Simona Halep a anunțat că revine în competițiile oficiale de tenis odată cu turneul de 1000 de puncte de la Montreal, care începe în 7 august. Halep a lipsit din circuit din cauza unei accidentări suferite la Masters-ul de la Roma, care a determinat-o să se retragă atât de la Grand Slam-urile de la Roland Garros și Wimbledon, dar și de la Jocurile Olimpice.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Australian Open
După 9 ani, Halep poate pierde statutul de "racheta numărul 1 a României". Cîrstea pune presiune
ACUM 6 ORE
Australian Open
Mesajul postat de Simona Halep după eliminarea de la Australian Open! "Tot respectul pentru tine"
ACUM 7 ORE