Expertul Eurosport Mats Wilander a punctat un lucru extrem de important în minutele în care a prefațat duelul dintre Simona Halep și Sara Sorribes Tormo. "Jucătoarele nu știu la ce să se aștepte de la un meci jucat pe Philippe Chatrier sub acoperiș. Știm ce se întâmplă cu datele jocului sub acoperiș la Wimbledon sau la US Open, dar nu și aici", a transmis suedezul. Evoluția meciului dintre Simona Halep și Sara Sorribes Tormo a ilustrat perfect ideea campionului suedez.
Primele șase game-uri ale meciului dintre Simona Halep și Sara Sorribes Tormo au servit drept o perioadă de tatonare pentru româncă. Spaniola avea avantaj, 4-2, cât timp Simona a căutat reperele, ideile de joc pentru a combate lift-ul pus de adversară, ea intrând cu ideea de a ține mingea plat și a juca agresiv. De la acest moment al meciului, Halep s-a descătușat și a arătat exact ceea ce ai fi așteptat de la o sportivă fără înfrângere în ultimele trei turnee disputate în circuit.
"Start perfect pentru Darren Cahill și Halepeno. Simona Halep obține victoria de rutină în minimum de seturi, vede cum se comportă terenul când se joacă cu acoperișul închis", a făcut rezumatul Brad Gilbert, Twitter.
Diriyah Tennis Cup
S-a stabilit prima semifinală de la Diriyah Cup! Wawrinka și Medvedev s-au impus azi în sferturi
ACUM 2 ORE
În primul set, Simona a luptat pentru a reveni, iar acest lucru l-a impresionat pe cunoscutul și exigentul jurnalist american Steve Tignor, de la tennis.com. Apoi, în al doilea set, a defilat de-a dreptul.

Câteva aspecte prin care Simona Halep a impresionat la debutul la Roland Garros 2020

1. A jucat agresiv, din ce în ce mai agresiv, terminând partida cu 23 de lovituri câștigătoare.
2. A găsit soluții în fața unei sportive care s-a apărat bine în prima parte a meciului. La final de partidă, Halep a glumit și a spus "nu am pus atâtea scurte în viața mea". A apelat de șapte ori la această lovitură, trimițând decisiv de patru ori.
3. A terminat partida cu serviciul întâi la parametri impresionanți. În setul secund, Halep a ratat primul serviciu doar de două ori, având astfel frecvență de 90%.
4. În setul doi, după ce și-a găsit ritmul, Halep a convertit 3 din 5 mingi de break, salvând unica șansă avută pe retur de adversara sa. Interesant este că românca a câștigat pe serviciul advers chiar și atunci când spaniola a condus cu 40-15.
5. Halep a încheiat meciul cu 10 game-uri câștigate consecutiv.
6. A ajuns în premieră în carieră la 15 victorii consecutive în circuit, iar după meci jurnalistul american Christopher Clarey, de la New York Times, a accentuat o dată în plus că Simona este "meritat" marea favorită a ediției din acest an.
  • De ziua sa, Simona Halep a reușit al 16-lea "covrig" pe tabloul principal într-un turneu de Mare Șlem și al optulea său set 6-0 pe tabloul principal la Roland Garros.

Roland Garros 2020 | Simona Halep a câștigat clar meciul cu Sorribes Tormo

Tenis
Zverev, savuros la Diriyah Cup! A sărbătorit ca o victorie primul game câștigat contra lui Medvedev
ACUM 3 ORE
Diriyah Tennis Cup
Stan Wawrinka, primul semifinalist de la Diriyah Cup, după o victorie dramatică în fața lui Rublev
ACUM 3 ORE