Cea mai bună performanță la Flushing Meadows pentru Simona Halep data din 2013, jucătoarea din România fiind atunci eliminată în optimile de finală de către Flavia Pennetta. Acum, la 2 ani distanță vom revedea acel meci însă miza va fi o calificare în marea finală. Italianca și-a câștigat acest drept după un succes frumos în fața Petrei Kvitova, pe care a învins-o la capătul a 3 seturi extrem de disputate.
De partea cealaltă, Simona a început foarte bine meciul cu Victoria Azarenka, reușind câteva puncte foarte spectaculoase. A fost un prim set câștigat la 3 urmat însă de o revenire a celei care a jucat finala de la New York în 2012 și 2013. Azarenka a fost mai agresivă, a greșit mai puțin iar jocul defensiv al Simonei nu a mai funcționat la cel mai înalt nivel: 6-4 pentru jucătoarea din Belarus. Apoi, decisivul a fost întrerupt de ploaie la scorul de 2-1 pentru Azarenka si 40-15 pentru Simona. La revenire, Halep a controlat meciul, a realizat break-ul și nu a mai scăpat șansa unei participări istorice în finala de la US Open.
Simona avea un palmares negativ în meciurile cu Azarenka (0-2) și la fel se întâmplă și în cazul duelurilor cu Flavia Pennetta. Italianca are 3-1 în ceea ce privește meciurile directe însă trebuie menționat că ultimul succes al Flaviei vine din 2013 în timp ce Simona s-a impus chiar anul acesta la Miami. Ajunsă la 33 de ani, Pennetta ocupă poziția a 26-a în ierarhia WTA și este la a doua participare în careul de ași de la New York: acum 2 ani a pierdut cu Victoria Azarenka.
Australian Open
Sebastian KORDA - Corentin MOUTET - Australian Open
ACUM 11 MINUTE
Semifinalele feminine de la US Open vor fi transmise în direct pe Eurosport și online pe Player.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Gabriela Ruse pierde în fața lui Kudermetova și este eliminată
ACUM 38 MINUTE
Australian Open
Un sportiv, depistat pozitiv cu Covid-19 după primul meci la Australian Open 2022
ACUM O ORĂ