Simona Halep a avut un start bun de sezon, dar revenirea sa în elita tenisului feminin a fost stopată de accidentarea suferită la Indian Welss, acolo unde s-a oprit în semifinale, fiind învinsă de Iga Swiatek. La scurt timp, românca s-a retras de la Miami și a anunțat că va lipsi aproximativ o lună din circuit.
În trecut, Simona a preferat să stea în țară pentru a se recupera după accidentări, dar de această dată a ales să se trateze în străinătate. Sportiva noastră se află la Academia Mouratoglou, acolo unde există un centru de recupare modern, cu aparatură de ultimă generație.
"Mulțumesc pentru prima săptămână de recuperare!", a scris Simona pe contul personal de Instagram, alături de o fotografie sugestivă.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 2 ORE
Simona nu este străină de Academia Mouratoglou, loc unde s-a antrenat pentru o perioadă în prima parte a sezonului și despre care a avut numai cuvinte de laudă.
Citește și:

SIMONA HALEP AR PUTEA REVENI RELATIV REPEDE ÎN TOP 10, ÎN CIUDA ABSENȚEI CONSIDERABILE DIN CIRCUIT

În ciuda faptului că va lipsi încă 3 săptămâni din circuit, Simona nu va avea de suferit prea mult din punct de vedere al clasamentului. Aflată pe locul 19 momentan, poziție pe care o va ocupa și săptămâna viitoare, românca va pierde doar 250 de puncte în toată această perioadă de timp. La cele 65 de puncte pierdute la Miami, unde anul trecut s-a oprit în turul 3, se vor adăuga cele 185 de puncte aferente semifinalei făcute în 2021 la Stuttgart. Ca atare, peste o lună, Simona va avea 1972 de puncte în clasament, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să iasă din top 30 WTA, poate chiar din top 25, în funcție de rezultatele jucătoarelor clasate în spatele său.
În mod normal, Simona va reveni în acțiune la Madrid (28 aprilie - 7 mai), turneu pe care l-a câștigat de două ori în carieră (2016 și 2017) și la care a jucat alte două finale (2014 și 2019). La competiția din capitala Spaniei, Simona are de apărat numai 120 de puncte, aferente turului 3 atins anul trecut, când a pierdut cu Mertens. Orice performanță mai bună îi va aduce un surplus de puncte în clasament.
Mai apoi, Simona nu poate decât să urce în ierarhie, evident, dacă sănătatea îi va permite. După Madrid, românca ar urma să joace la Roma (9-15 mai), unde anul trecut a suferit grava accidentare care a ținut-o multe luni departe de teren. Aceasta a venit într-un meci cu Kerber, din turul doi, astfel că Simo nu are niciun punct de apărat.
La fel va sta situația și la Roland Garros (22 mai - 5 iunie), dar și la turneele din sezonul de iarbă, unde nu a participat. Așadar, o serie de rezultate bune după revenire ar propulas-o repede pe Simona în preajma topului 10 WTA, reintrarea între primele 10 jucătoare ale lumii fiind un obiectiv declarat al sportivei noastre pentru acest sezon.
Totul va depinde însă de cât de repede și de bine se va recupera Simona după ultima accidentare. Din punct de vedere al jocului, aceasta a demonstrat în startul anului că se poate apropia de nivelul său cel mai bun, astfel că premisele sunt încurajatoare, mai ales că urmează sezonul de zgură, suprafața sa favorită.
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Ilie Năstase a comentat colaborarea Halep–Mouratoglou înainte de Roland Garros: "Toate vor s-o bată"
ACUM 4 ORE