Simona Halep participă pentru a 11-a oară consecutiv pe tabloul principal de la Australian Open și va încerca să câștige primul ei titlu la Antipozi, după ce în 2018 juca finala "Openului Vesel". Australian Open a fost al doilea turneu de Mare Șlem la care Simona a reușit o calificare în finală, după Roland Garros. Românca a disputat până acum 34 de meciuri la Australian Open, având bilanț de 24 victorii și 10 înfrângeri.
https://i.eurosport.com/2021/01/25/2978604.jpg
Joi, campioana noastră a ajuns la Adelaide, orașul natal al omului din spatele succeselor sale, Darren Cahill. După cele două săptămâni pe care le va petrece în carantină, Simona va fi una dintre protagonistele unui mini-turneu demonstrativ în Adelaide și va pleca apoi spre Melbourne pentru primul turneu premergător Australian Open.
Wimbledon
Ce urmează pentru Simona Halep, după eliminarea prematură de la Roland Garros
ACUM 16 MINUTE

Simona Halep și-a ales partenera de antrenament la Adelaide

În cele 14 zile de carantină, Simona Halep și celelalte staruri prezente la Adelaide (Djokovic, Nadal, Thiem, Serena, Osaka) vor avea voie să se antreneze câte 5 ore pe zi. Cele șase staruri din tenis au avut voie să ia alături de ele mai mulți membri ai echipei / familiei lor. Simona a ales să o ia alături de ea la Adelaide pe buna ei prietenă, Irina Begu, pentru a se antrena împreună, dar și pentru a o scăpa pe Irina de carantinarea din Melbourne, unde interdicțiile ar fi mai numeroase.
România are cinci reprezentante direct acceptate pe tabloul principal la Australian Open: Simona Halep (va fi cap de serie 2), Patricia Țig, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan. Din păcate, din calificări nu a venit nicio jucătoare din urmă. Mihaela Buzărnescu este singura "tricoloră" care a disputat finala calificărilor, însă a fost învinsă după o revenire de excepție a adversarei.
Turneul de la Australian Open se va desfășura în perioada 8-21 februarie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Roland Garros
Primele cuvinte ale chinezoaicei Zheng după ce a eliminat-o pe Simona Halep la Roland Garros
ACUM 44 MINUTE
Roland Garros
Simona Halep, OUT în turul 2 la Roland Garros! Campioana din 2018, eliminată de Qinwen Zheng
ACUM 19 ORE