Simona Halep tocmai și-a definitivat programul pentru tot restul anului, la doar o zi după ce turneul de Grand Slam de la US Open s-a încheiat. În luna septembrie nu va mai juca niciun meci, dar luna octombrie se anunță aglomerată.
Astfel, reprezentanta României, aflată pe locul 11 în clasamentul WTA începând de azi, se va întoarce în Statele Unite la începutul lunii octombrie pentru a participa la Indian Wells, turneu din categoria Premier 1000, care va avea loc în perioada 6-17 octombrie. Imediat după ce își va încheia evoluția la turneul pe care l-a câștigat în 2015, Simona va reveni în Europa unde plănuiește să mai joace la Moscova, la Kremlin Cup (18-24 octombrie, turneu de 500 de puncte) și la Transylvania Open (25-31 octombrie, turneu de 250 de puncte).
Tenis
Roger Federer și moștenirea lăsată unui jucător din circuitul ATP! "Îi datorez atât de multe"
ACUM 8 ORE
După o perioadă complicată pentru ea, Halep a revenit în luna august în competiții. Dar singurul reper care poate fi luat în calcul este turneul de Grand Slam de la US Open, acolo unde a demonstrat că mai are lucruri de spus în tenisul mondial, în ciuda accidentărilor pe care le-a acuzat în ultima perioadă. La Flushing Meadows, Simona a ajuns până în optimile de finală, unde a fost eliminată de Elina Svitolina.

"Simona Halep are nevoie de 15-20 de meciuri"

Mats Wilander, expertul Eurosport, declarat după prezența româncei la US Open, că sportiva trebuie să joace meciuri pentru a ajunge într-o formă optimă la următorul turneu de Grand Slam, la Australian Open.
https://i.eurosport.com/2021/09/12/3217526.png
"Nu contează cât de mult se antrenează, ci are nevoie de meciuri. Trebuie să joace de 2-3 ori pe săptămână în restul sezonului. Are nevoie de 15-20 de meciuri. După aceea urmează pre-sezonul și va fi pregătită pentru Australian Open.
Antrenamentele și lovitul mingii nu îi lipsesc. Lupta din meciuri este cea care îi lipsește. A trecut o perioadă de când nu mai jucase sau câștigase meciuri de top, iar asta poate veni numai participând la turnee. Cred că este pe drumul cel bun. Simona a venit la turneu și cred că a jucat bine, a luptat din greu și a părut să încerce să fie mai agresivă.
Și-a schimbat ușor serviciul, cu o aruncare mai joasă a mingii, și a riscat puțin mai mult. Pentru jucătoarele ca ea, care au ajuns la o vârstă și au făcut o carieră din jocul constant, soluția este să adauge mai multă creativitate, varietate și să fie puțin mai agresive tactic.
Trebuie să urce la fileu puțin și să încerce să facă tot posibilul să mențină intensitatea jocului la fel de crescută ca la 20 de ani, fiindcă asta nu se întâmplă decât dacă își schimbă ușor stilul de joc. Nimeni nu va putea să aibă aceeași intensitate ca la 20 de ani cu un stil de joc neschimbat. Trebuie să-l schimbe pe parcurs pentru a găsi acea intensitate și cred că Simona este pe drumul cel bun din acest punct de vedere", a spus Wilander pentru Eurosport.
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 9 ORE
Tenis
Darren Cahill și Patrick Mouratoglou, mesaje emoționante după moartea lui Nick Bollettieri
ACUM 13 ORE