Ashleigh Barty a preferat, de la începutul pandemiei, să nu concureze în competiții, iar statutul ei de lider mondial a fost pentru multă vreme pus la îndoială. Odată cu revenirea turneelor de tenis, australianca s-a încumetat să evolueze, iar percepția generală s-a schimbat la 180 de grade, asta pentru că australianca a cucerit două titluri de Grand Slam de la izbucnirea pandemiei, confirmând că este un veritabil lider mondial.
De aceeași părere este și Ion Țiriac, care a lăudat-o pe sportiva din Australia în cel mai recent interviu acordat. Magnatul român a făcut o comparație între ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și cea mai bună jucătoare de tenis a României, Simona Halep, fost lider mondial, care se regăsește acum pe poziția 26 în ierarhia mondială.
  • CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 6 ORE

Ion Țiriac, fascinat de jocul australiencei Ashleigh Barty

Țiriac este de părere că Simona Halep este o jucătoare de tenis, pe lângă Ashleigh Barty, pe care o consideră "meseriașă". Miliardarul român a scos în evidență serviciul atât de puternic al australiencei, în raport cu înălțimea sa, dar și jocul variat, slice-ul, o armă rafinată, motivând că școala de tenis australiană poartă rolul principal în dezvoltarea tenismenei care a strâns deja 118 săptămâni pe locul 1 WTA.
"Atât timp cât Simona o să fie competitivă, poate să mai câștige turnee. Uitați clasamentul, nu-mi spune nimic, în afară de numărul 1 în lume - tenisul feminin e atât de egalizat, în afară de australiancă, care pare mai mult o profesoară de matematică, dar are în spate școala australiană.
Sare 20 de centimetri la serviciu, având o înălțime mai mică decât a Simonei, de-asta servește cu 180km. Are un slice cum fetele nu au, împarte jocul și e o meseriașă. Simona Halep nu e o meseriașă, e o jucătoare. Eu, ca antrenor, nu aș fi făcut treabă cu Simona Halep. Eu am preferat un muncitor, în defavoarea unui talentat. Simona e foarte muncitoare, dar limitată, la fizicul pe care și l-a clădit la 14-15-16 ani", a declarat Ion Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.
Rothesay Classic Birmingham
Simona Halep, anunțată pe lista de start la un turneu important, la care a participat o singură dată
ACUM 7 ORE
Roland Garros
Simona Halep, antrenament de 5 stele la Roland Garros! Rivala alături de care se pregătește la Paris
ACUM 16 ORE