Finala din 2017 de la Roland Garros este pentru Simona Halep meciul care încă îi provoacă fiori, la patru ani distanță, un duel dureros cu un punct de cotitură crunt care a zdrobit la acea vreme visul colectiv al unei întregi națiuni.Este vorba până la urmă despre un meci întors de Jelena Ostapenko de la un set și un break avantaj pentru Simo în setul secund. Letona a fost atunci prea puternică începând din manșa a doua și a obținut un succes în trei seturi (4-6, 6-4, 6-3), după o oră și 59 de minute de joc.
Acea finală a avut fără îndoială o însemnătate majoră în tot ce a urmat pentru Simona, care a disputat încă o finală la Australian Open, în 2018, pe care a pierdut-o la limită, după care s-a impus la Roland Garros, în 2018, și la Wimbledon, în 2019. Dacă la Roland Garros s-a impus în trei seturi, cu mari emoții, la Wimbledon a câștigat fără probleme, în minimum de seturi în fața celei mai titrate jucătoare de tenis in Era Open, Serena Williams.

Simona Halep, despre cea mai dureroasă înfrângere a carierei

Roland Garros
Simona Halep - Qinwen Zheng, în turul doi la Roland Garros, live pe Eurosport 1, în jurul orei 16:00
ACUM 3 ORE
"Am pierdut trei finale înainte să cuceresc două titluri de Grand Slam. Sunt amintiri puternice, grele, dar acele înfrângeri m-au ajutat să câștig în final cele două titluri majore pe care le am acum. O singură înfrângere a fost cu adevărat depresivă. E evident vorba despre finala din 2017 (n.r. disputată în compania Jelenei Ostapenko). Încă am coșmaruri din cauza acelui meci, dar am învățat atunci că dacă nu renunți, poți deveni mai puternic.
Darren m-a ajutat enorm în acel moment, a fost alături de mine și datorită lui am revenit mai puternică. După acea finală am avut două sau trei zile libere, apoi am revenit pe terenul de antrenament. Chiar dacă mental eram foarte slăbită, am continuat să lupt la turnee, la antrenamente. Îmi spuneam În regulă, s-a întâmplat asta, am pierdut, dar sunt sigură că va veni o nouă șansă pentru mine. Asta a fost în mintea mea și m-a ajutat să continui", a spus Simona Halep în interviul pe care l-a oferit pentru WTA prin intermediul campioanei Chris Evert.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland-Garros
EXCLUSIV | Bianca Andreescu, mesaj special pentru Simona Halep! Ce le-a transmis fanilor din România
ACUM 4 ORE
Roland-Garros
Mats Wilander a analizat colaborarea Halep-Mouratoglou! La ce capitol crede că va progresa românca
ACUM 5 ORE