Pandemia de coronavirus a oprit tenisul în loc la începutul lunii martie. Acțiunea din sportul alb a fost pusă pe hold odată cu anularea turneului de la Indian Wells chiar în prima zi de calificări. Competiția din Statele Unite ale Americii a fost doar prima dintr-un șir parcă interminabil de suspendări și anulări. În plus, criza economică se resimte din ce în ce mai mult odată cu dispariția tuturor competițiilor.
Pe lângă jucătorii de tenis care se gândesc să-și schimbe domeniul de activitate, antrenorii se confruntă și ei cu aceeași problemă. Tehnicienii din sportul alb au rămas și ei fără venit odată cu anularea competițiilor, iar Team Halep a anunțat că îi va ajuta pe aceștia printr-un gest minunat anunțat pe Twitter de către Darren Cahill, antrenorul australian din echipa Simonei Halep.
Sperăm să strângem câteva fonduri pentru mulți dintre antrenorii din circuit care au fost cu adevărat afectați de COVID-19. Promitem să facem din asta o experiență minunată. Simo a spus că va pune la bătaie o rachetă semnată și un echipament Nike – Darren Cahill, pe Twitter
Australian Open
Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open 2022
ACUM 20 ORE

Antrenorii de tenis au anunțat încă din aprilie că se gândesc să renunțe

În vârstă de 36 de ani, francezul Thomas Drouet este antrenor în circuitul WTA, iar el a vorbit pentru L'Equipe despre criza prin care tenisul mondial trece în această perioadă. Neplătit și fără mari speranțe că meciurile vor fi reluate curând, francezul a precizat că ia tot mai serios în considerare să se reprofileze pe durata pandemiei. Astfel, el a hotărât să facă livrări de pizza.
Qiang Wang, în vârstă de 29 de ani, este un nume cunoscut în circuitul mondial, chinezoaica fiind o jucătoare în plină ascensiune în ultimele sezoane. Cel mai răsunător succes al ei a venit chiar anul acesta, la primul turneu de Grand Slam, Australian Open, atunci când a învins-o pe Serena Williams. Asiatica și-a anunțat recent antrenorul că nu-l va plăti pe perioada pandemiei de Covid-19.
Drouet a încercat să obțină măcar 50% din salariul său, dar Qiang nici nu a vrut să ia în considerare această variantă. Drouet a explicat pentru L'Equipe cum stă treaba în ceea ce-l privește. Are un contract pentru 35 sau 40 de săptămâni pe an, iar lipsa meciurilor de câteva săptămâni bune i-a produs o gaură importantă în buget.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
IERI LA 07:36
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
IERI LA 18:22