Iga Swiatek a surprins pe toată lumea în acest sezon competițional. Poloneza, care a devenit lider mondial în circuitul WTA, a bifat o serie impresionantă de 37 de victorii consecutive în circuit, egalând seria Martinei Hingis. Ea a cucerit anul acesta nu mai puțin de 6 titluri, în doar prima jumătate a sezonului.
Iga Swiatek a disputat deja 50 de partide anul acesta în circuit, 46 dintre ele fiind victorii și doar 4 înfrângeri. Simona Halep, la celălalt capăt, a revenit în competiții în 2022 după un an 2021 extrem de dificil, în care a fost nevoită să absenteze destul de mult din cauza accidentărilor. Anul acesta, Simona a disputat 40 de meciuri, dintre care 31 de victorii și 9 înfrângeri.
CITEȘTE ȘI:
Western & Southern Open
Simona Halep, o luptătoare înnăscută! Ce a spus după lupta incredibilă cu Potapova de la Cincinnati
ACUM 41 MINUTE

Simona Halep și Iga Swiatek, cele mai constante jucătoare din circuitul WTA

Chiar dacă sezoanele lor au avut traiectorii diferite, Iga Swiatek și Simona Halep sunt singurele jucătoare din circuitul WTA care au reușit să câștige cel puțin trei meciuri consecutive în 8 turnee diferite de-a lungul acestui sezon, o dovadă foarte importantă de constanță. Simona Halep a fost și rămâne una dintre cele mai constante jucătoare din circuit, în ciuda căderii ei din 2021.
La Wimbledon, sportiva noastră a avut un parcurs excelent, ajungând până în semifinale, acolo unde a fost învinsă de Elena Rybakina. Din păcate pentru româncă, nu a putut câștiga puncte în clasament din cauza sancțiunii dictate de WTA împotriva organizatorilor de la Wimbledon. În curând, Simona revine pe hard-ul american pentru a încerca să obțină rezultate bune și o ascensiune binemeritată în clasament.
Simona Halep se află în prezent în România, înainte de a merge în Franța pentru a se pregăti de sezonul de hard american. Simona Halep va merge apoi la turneul de la Washington, competiție care face parte din categoria WTA 250 și care se va desăfșura în perioada 1-7 august. Mai apoi va merge la Rogers Cup (Toronto) și Cincinnati, înainte de US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.
National Bank Open
Brazilienii nu și-au revenit, după ce Halep a învins-o la Toronto pe Haddad Maia: "Aripi frânte"
ACUM 10 ORE
Western & Southern Open
Cât de mult poate urca Simona Halep în clasamentul WTA după turneul de la Cincinnati
ACUM 11 ORE