Simona Halep a avut șansa de a fi ghidată în carieră de doi dintre cei mai buni antrenori de tenis din sportul alb. Dacă alături de Darren Cahill a bifat cele mai mari succese ale carierei (locul 1 WTA + primul Grand Slam al carierei), alături de Patrick Mouratoglou încearcă să se prefecționeze și să se bucure mai mult de statutul pe care-l are, acela de dublă campioană de Grand Slam și fost lider mondial.
WTA: CINE CÂȘTIGĂ MARELE TROFEU LA US OPEN?
Înainte de ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, Mats Wilander a fost provocat să explice care este diferența dintre cei doi super-antrenori și cum a fost ajutată Simona Halep de fiecare dintre ei. Expertul Eurosport a transmis că Darren și Patrick sunt două personaje cu prea puține lucruri în comun, doi antrenori care nu pot fi confundați vreodată.
Tenis
Patrick Mouratoglou, mesaj emoționant de ziua Simonei Halep! Ce a postat antrenorul
ACUM 11 ORE
CITEȘTE ȘI:

Cum a fost ajutată Simona Halep de Cahill și Mouratoglou. Explicația lui Mats Wilander

"Diferența este aceea că eu cred că Darren a încercat să o ducă pe Simona la următorul nivel în ceea ce privește noțiunea de a câștiga. De cealaltă parte, este o mare diferență față de ceea ce Patrick Mouratoglou a încercat să facă - să o ducă pe Simona la următorul nivel în ceea ce privește jocul. Cei doi sunt atât de diferiți și nu au cum să fie confundați vreodată (n.r. Cahill și Mouratoglou). Cu Darren, Simona a realizat că are potențialul de a câștiga la cel mai înalt nivel. A făcut-o să înțeleagă ce este succesul, cum se simte gustul victoriei. Din punctul meu de vedere, Simona se aseamănă foarte mult ca stil de Andy Murray.
Darren a încercat de la început să o facă pe Simona mai puternică din punct de vedere emoțional. El știa că are jocul, că are un nivel foarte bun de înțelegere, că are picioare puternice și că are tot ce-i trebuie pentru a câștiga Grand Slamuri. Mai puțin din punct de vedere al gestionării emoțiilor: să fie stabilă în fiecare zi, la fiecare punct, așa cum ar trebui să fie. Și da, Darren a dus-o acolo. Acum, Patrick a conștientizat că are totul, dar că are nevoie totuși de niște noi arme. Nu mă refer aici la lovituri noi, mă refer la faptul că are nevoie de o îmbunătățire de măcar 5% la procentaje: un serviciu mai puternic, un forehand mai aspru și mai puternic, poate jucând cu un metru mai aproape de baseline (n.r. linia de fund).
Aceste lucruri sunt atât de greu de schimbat (la un sportiv deja matur), dar totul trebuie să înceapă cu conștientizarea acestor lucruri și cu a fi dispus să lucrezi la toate aceste modificări de care ei (Patrick și Simona) cred că are nevoie. Eu nu știu dacă are sau nu nevoie fix de aceste ajustări, dar este încântător că este dispusă să-și asume acest risc", a spus Mats Wilander pentru HotNews.ro.
Turneul de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se va desfășura în perioada 29 august – 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate în România de Eurosport și Eurosport Player.

US Open 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, din 29 august

Tenis
Simona Halep, la 31 de ani. Cu ce rămâne după un sezon în care ne-a adus aminte de "vintage Simo"
IERI LA 09:59
Tenis
ESPN a făcut deja predicțiile pentru 2023! Surpriză mare: La ce turneu major se impune Simona Halep
26/09/2022 LA 15:00