În timp ce Simona Halep a avut parte de un sezon competițional neașteptat de greu, cel mai dificil din 2012, Novak Djokovic la capătul opus s-a bucurat de unul dintre cele mai bune sezoane ale sale, dacă nu cel mai bun. Sârbul a cucerit în 2021 trei titluri de Grand Slam, la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, și a jucat finala la US Open, fiind acolo învins de Daniil Medvedev.
Chiar dacă sezoanele lor au fost diametral opuse din punct de vedere al rezultatelor, Simona Halep și Novak Djokovic au totuși ceva în comun, supremația în circuit când vine vorba de procentajul punctelor câștigate la retur. Amândoi sunt considerați un real pericol pe serviciul advers, iar cifrele confirmă asta.
Australian Open
Novak Djokovic, învins în afara terenului! Guvernul australian salută victoria
ACUM 9 MINUTE

Simona Halep și Novak Djokovic, cei mai buni jucători la retur din circuit în 2021

Concret, Simona Halep ocupă locul 1 în acest top în WTA, cu un procentaj de 47,6%. Următoarea pe această listă este câștigătoarea titlului de la Turneul Campioanelor, Garbine Muguruza, cu 45,9%. Podiumul este completat de Angelique Kerber, cu 45,8%. La egalitate se regăsește Jessica Pegula, tot cu 45,8%, iar Ons Jabeur ocupă locul 5, cu 45,7%.
De partea cealaltă, Novak Djokovic, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, e de asemenea pe locul 1 în acest top, cu un procentaj de 35,8%. Următorul pe listă este argentinianul Diego Schwartzman, care are un procentaj de 35,4%. Podiumul este completat în ATP de Rafael Nadal, cu 34,3%. Locurile 4 și 5 sunt ocupate de Garin, respectiv Medvedev, cu 33,3%, respectiv 33,1%. Alcaraz e următorul, cu 33,1%.
Australian Open
Anunţul făcut de preşedintele Serbiei, când a aflat că Djokovic va fi expulzat din Australia
ACUM 37 MINUTE
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
ACUM O ORĂ