Dublă campioană de Grand Slam, Simona Halep a aflat pe ce loc se va clasa după încheierea turneului de la Stuttgart. Sprotiva noastră, care se află acum pe locul 20 WTA, va pierde un singur loc în ierarhia mondială. Ea va pierde luni 185 de puncte în ierarhia mondială. Simona a ales să nu participe la Stuttgart pentru a se pregăti în compania noului antrenor, Patrick Mouratoglou.
În clasament, Simona Halep este întrecută de finalista din 2021 de la US Open, canadianca Leylah Fernandez. Sportiva noastră ar fi putut să coboare mai mult în clasamentul WTA, însă Daria Kasatkina și Tamara Zidansek, jucătoare care o puteau întrece, au fost eliminate la Stuttgart înainte să câștige punctele necesare.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 6 ORE

Simona Halep vrea să revină în Top 5 WTA, alături de Patrick Mouratoglou

Simona Halep are însă un obiectiv clar: vrea să revină în elita tenisului mondial feminin, acolo unde a petrecut ani la rând. Din acest motiv a și făcut alegerea să fie antrenată de un tehnician de talia lui Patrick Mouratoglou, care nu-și dorește cu nimic mai puțin decât eleva lui. Pentru Simona și Mouratoglou urmează turneul de la Madrid, acolo unde cei 2 țintesc revenirea în top.
Începând cu turneul de la Roma, Simona Halep nu mai are puncte de apărat pentru câteva luni bune, ceea ce-i oferă șansa de a începe construcția urcării în clasamentul WTA. Românca ar trebui să prezinte rezultatele primelor săptămâni de antrenament cu reputatul tehnician francez la turneul de la Madrid, programat între 26 aprilie şi 8 martie. Mai apoi, cei doi vor face deplasarea la Roma, acolo unde vor face ultimele pregătiri înainte de Roland Garros, turneu major programat în perioada 22 mai - 5 iunie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Rothesay Classic Birmingham
Simona Halep, anunțată pe lista de start la un turneu important, la care a participat o singură dată
ACUM 7 ORE
Roland Garros
Simona Halep, antrenament de 5 stele la Roland Garros! Rivala alături de care se pregătește la Paris
ACUM 16 ORE