În toamnă, Simona Halep a oprit colaborarea cu Darren Cahill, cel care îi fusese alături la fiecare mare succes din carieră, în ultimii ani. Australianul a dorit să petreacă mai mult timp cu familia, iar călătoriile și perioadele de carantină îl epuizaseră complet.
De ieri, marea noastră campioană are un nou antrenor, în persoana lui Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. Cei doi au făcut echipă din 2012, francezul ajutând-o pe sportiva din SUA să câștige 10 din cele 23 de Grand Slamuri pe care le are în palmares.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Istoria "Roland Garros". De ce turneul şi complexul de arene de tenis de la Paris se numesc astfel
ACUM 3 MINUTE
SIMONA HALEP L-A LĂSAT PE MOURATOGLOU FĂRĂ CUVINTE: "AȘA CEVA E FOARTE RAR!". CUM L-A CUCERIT DEFINITIV

Afacere pentru Simona Halep: Mouratoglou va câștiga mai puțin decât Cahill

Fără a ști cu exactitate dacă parteneriatul cu Mouratoglou va fi la fel de important pentru Halep precum cel cu Darren Cahill, trebuie spus că, măcar din punct de vedere financiar, românca va ieși mai bine.
Astfel, dacă australianul câștiga 1 milion de dolari/sezon, Mouratoglou va fi recompensat cu 20.000 de dolari/săptămână, dar doar pentru perioadele în care participă la turnee, anunță ProSport. Altfel spus, presupunând că va participa la 20 de turnee într-un an (mult mai mult decât ne-a obișnuit în ultimele sezoane, când accidentările au împiedicat-o să evolueze cât și-ar fi dorit), Simona îi va plăti noului tehnician aproximativ 400.000 de dolari.
Se pare că Mouratoglou și-a pus în contract anumite clauze de performanță, care vor compensa veniturile fixe destul de mici. Acest lucru înseamnă că francezul e convins că Halep poate performa sub comanda lui și va urma să aibă acces la bonusuri importante, dacă aceasta ajunge între primele, în clasamentul WTA, sau în fazele finale ale turneelor mari.
Raportându-ne la salariile obișnuite din lumea tenisului, Mouratoglou va câștiga, totuși, peste medie. Potrivit tennispredict.com, salariul unui antrenor de top în WTA pleacă de la 200.000 de euro/an.
"Obiectivul este ca atunci când se va retrage să poată spune că a făcut maximum. A fost #1, a câștigat turnee de Grand Slam. Nu e niciun motiv pentru care să nu poată face toate astea din nou. E o campioană. Își poate îmbunătăți jocul în multe aspecte și are încă foame de performanță. Asta e o bază fantastică pe care să construiești ceva egal sau chiar mai bun decât până acum.
Nu ne vom seta limite. Vreau să îmbunătățesc fiecare detaliu, fizic, mental, tehnic, tactic. Deja am discutat pe multe teme, de la joc la fitness și antrenamente. Sunt multe lucruri care pot fi făcute mai bine și ea e concentrată pe asta", a declarat Patrick Mouratoglou, pentru Tennis Majors.
Simona Halep se reface după ultima accidentare chiar la Academia lui Mouratoglou din Franța, iar revenirea ei pe teren este preconizată la finalul lunii. Astfel, românca va sări peste turneul de la Stuttgart de săptămâna viitoare și va juca primul turneu avându-l pe Mouratoglou în lojă la Madrid (28 aprilie și 7mai), ea fiind pe lista anunțată de organizatori.
Roland Garros
Naomi Osaka nu știe dacă merge la Wimbledon, după eliminarea în turul 1 la Roland Garros: "E haos"
ACUM 14 MINUTE
Roland-Garros
Petkovic - Dodin - Roland-Garros
ACUM 25 MINUTE