Cândva considerată o mare surpriză printre starurile din WTA, Simona și-a construit o carieră care este în prezent de referință în tenisul mondial feminin, iar ocaziile de a o consolida sunt tot mai multe cu cât experiența ei crește. Dacă în 2010 pășea în premieră în Top 100 WTA, Simona Halep este în prezent cea mai constată jucătoare la cel mai înalt nivel.
Simona și-a anunțat candidatura pentru a fi între cele mai bune jucătoare de tenis ale lumii de mult timp, prin intermediul celor șase titluri WTA câștigate în 2013. Cu multe sacrificii și sesiuni lungi de pregătire, Simona a reușit să se lupte adesea de la egal la egal cu jucătoare ca surorile Williams sau Maria Sharapova și chiar să le învingă. La începutul lui 2014, Simona a intrat în Top 10, de unde n-a mai ieșit până în ziua de azi.

Drumul până la succes, presărat cu înfrângeri grele

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
Simona a avut de înfruntat câteva înfrângeri dureroase până să ajungă pe culmile succesului. Trei finale de Grand Slam cedate și speranța de a deveni o mare campioană frântă. În acest context, Simona nu a renunțat nicio clipă la gândul de a scrie istorie în sportul în care România se mai laudă cu Ilie Năstase, Virginia Ruzici, Ion Țiriac, Andrei Pavel sau Horia Tecău.
Simona a fost lider mondial la finalul anilor 2017 și 2018. Chiar dacă a cedat a în primele ei trei finale de Grand Slam disputate și a suferit numeroase înfrângeri dureroase în drumul spre locul 1, ea a insistat până când a reușit să cucerească titlurile de la Roland Garros și Wimbledon. Aruncându-ne privirea spre reușitele din ultimul deceniu, Simona a ocupat locul 1 WTA timp de 64 de săptămâni, ceea ce o plasează pe locul 10 all-time la acest capitol. Are 19 titluri WTA și 17 finale, două titluri de Slam și alte trei finale. Are și cea mai lungă serie de săptămâni consecutive în Top 10 dintre jucătoarele aflate în activitate.
https://i.eurosport.com/2019/12/28/2743224.jpg

2019 = titlul de la Wimbledon și victoria dulce din finală în fața Serenei Williams

Finala de la Wimbledon din 2019 va rămâne pentru totdeauna în memoria colectivă drept o victorie de răsunet. Aflată la prima finală pe iarba de la All England Club, Simona nu era privită cu foarte multe șanse de către specialiști. Serena Williams era în cursa pentru al 8-lea titlu la Wimbledon, al 24-lea al carierei, și nimic nu părea că o poate opri.
Surprinzător sau nu, Simona a sfidat toate calculele și s-a impus cu un dublu 6-2 după doar 56 de minute de joc. Campioana noastră a comis în acea finală doar trei greşeli neforţate - cele mai puţine făcute vreodată într-o finală feminină. De altfel, Simona a fost foarte aproape de un alt record – finala cu Serena Williams a durat doar 56 de minute! În ultimii 35 de ani, doar o altă finală a fost mai scurtă, cea din 2014, în care Petra Kvitova a trecut de Eugenie Bouchard cu 6-3, 6-0 în 55 de minute.
A fost abia a doua victorie în faţa Serenei Williams, care a cedat categoric, fără să poată da replica – a fost prima finală de Grand Slam în care americanca a reușit să câştige doar 4 game-uri. Serena urmărește de mult timp recordul lui Margaret Court de 24 de trofee de Grand Slam, însă în fața Simonei Halep nu a reuşit niciun break, a salvat o singură minge de break din 5 şi a dat doar 2 aşi.
https://i.eurosport.com/2019/12/28/2743225.jpg

Simona Halep, o forță constantă în tenisul mondial

În 2019, Simona Halep s-a impus în 43 de ocazii și a cedat de 17 ori, participând la 17 turnee. Ea a disputat anul acesta trei finale – la Doha, Madrid și Wimbledon. De asemenea, a bifat șase victorii în fața jucătoarelor din Top 10 WTA – Karolina Pliskova, Elina Svitolina (de două ori), Ashleigh Barty, Serena Williams și Bianca Andreescu.
Pe de altă parte, Simona a încasat cinci înfrângeri de la jucătoare din Top 10 WTA – Karolina Pliskova (de două ori), Kiki Bertens, Angelique Kerber și Elina Svitolina. Simona a petrecut patru săptămâni pe primul loc în acest sezon competițional. În același timp, locul ocupat pentru cea mai lungă vreme în acest an este 4 WTA – 2 WTA (10 săptămâni), pe 3 WTA (9 săptămâni), pe 5 WTA (2 săptămâni), pe 6 WTA (6 săptămâni) și pe 8 WTA (3 săptămâni).
https://i.eurosport.com/2019/12/28/2743222.jpg
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02