Prima ediție a turneului a avut loc în 1994, iar campioana en-titre este chiar una dintre favoritele gazdelor, Daria Kasatkina.
Fostul lider mondial a plecat de curând spre China pentru a participa la turneele de la Wuhan și Beijing. După aceste două evenimente, sportiva noastră a ales să meargă la Moscova, pentru ca mai apoi să se întoarcă în China pentru prima ediție organizată la Shenzhen a Turneului Campioanelor. Deși nu este calificată în mod matematic la ultimul mare turneu al anului, ratarea participării este imposibilă.

Organizatorii ruși au anunțat că Simona Halep va participa la "VTB Kremlin Cup"

Australian Open
Simona Halep și-a aflat adversara din turul secund de la Australian Open! Românca, mare favorită
ACUM 8 ORE
La doar câteva ore după ce a părăsit aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni, organizatorii ruși au dezvăluit pe contul oficial de Facebook că Simona Halep, Elina Svitolina și Daria Kasatkina vor fi prezente la ediția din 2019 care va avea loc la Ledovyy Dvorets "Krylatskoye", în Moscova.
Printre participantele de la Cupa Kremlinului se mai află și Garbine Muguruza și Petra Kvitova. Simona Halep a câştigat acest turneu în 2013, fiind de altfel și singura româncă din competiție care s-a impus vreodată în proba de simplu sau dublu la acest turneu. Competiția din Capitala Rusiei se va desfăşura în perioada 14-20 octombrie.

Simona Halep nu a renunțat la gândul de a redeveni lider mondial

Simona Halep a fost din nou eliminată timpuriu de la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, de această dată în turul secund de către Taylor Townsend. Deși își dorea să aibă un parcurs memorabil la Flushing Meadows, până la urmă nu s-a concretizat în evoluții inspirate.
Chiar și așa, jucătoarea de tenis din Constanța nu a renunțat la gândul că ar putea termina al treilea sezon consecutiv pe prima poziție în clasamentul WTA. Nu este un scenariu imposibil, mai ales dacă luăm în considerare faptul că Simona nu mai are de apărat niciun punct în ierarhia mondială. Din 2013, de când a câștigat turneul, Simona nu a mai participat la turneul din Rusia, iar asta poate presupune o dorință mai mare în ceea ce privește recăpătarea locului 1 în clasamentul mondial. Campioana de la Wimbledon a petrecut 64 de săptămâni pe prima poziție din ierarhie (9 octombire 2017 – 28 ianuarie 2018 – 16 săptămâni și 26 februarie – 27 ianuarie – 48 săptămâni).
Australian Open
Simona Halep, interviu exclusiv despre obiectivul său la Australian Open! "Presiunea e diferită"
ACUM 9 ORE
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
ACUM 12 ORE