România – Polonia, partidă de calificare pentru turneul final al Billie Jean King Cup, se anunță mai mult decât interesantă prin prisma celor doi lideri, Simona Halep vs Iga Swiatek. Cele două jucătoare se înfruntă în nopatea de vineri spre sâmbătă și în semifinale la Indian Wells (ora 03:00).
România a anunțat că va conta pe următoarea echipă: Simona Halep (26 WTA), Gabriela Ruse (57 WTA), Irina Begu (72 WTA) şi Monica Niculescu (46 WTA la dublu). Căpitan nejucător: Horia Tecău.
Roland-Garros
Anisimova - Osaka - Roland-Garros
ACUM 19 MINUTE
Polonia răspune cu următoarea echipă: Iga Swiatek (4 WTA), Magda Linette (62 WTA), Magdalena Frech (88 WTA), Alicja Rosolska (66 WTA de dublu) şi Maja Chwalinska (257 WTA). Căpitan nejucător: Dawid Celt.

Simona Halep vs Iga Swiatek și la Billie Jean King Cup. Ce a declarat căpitanul nejucător al Poloniei

"Nu sunt surprins că rivalii noştri ne pregătesc cea mai tare formaţie, pentru că ştim cu toţii miza acestui meci. Am auzit în ultimele săptămâni informaţii că Simona se pregăteşte de meciul cu Polonia, deşi în urmă cu câteva luni credeam că românca va renunţa să mai joace în Billie Jean King Cup din cauza vârstei şi a problemelor de sănătate. Dar prezenţa lui Halep la Radom este cu siguranţă o veste foarte bună pentru fani, pentru că jucătoare de calibrul româncei nu sunt văzute deseori în Polonia.
Aud că mulţi oameni se bucură de meciul dintre Iga şi Simona, dar întâlnirea de la Radom nu este doar despre Swiatek şi Halep. Am încredere că toate jucătoarele care vor evolua acolo vor garanta suporterilor un nivel bun şi mari emoţii.
Ne aşteaptă un meci foarte greu, pentru că România are mai multe jucătoare clasate în Top 100 al clasamentului WTA. De asemenea, indiferent de componenţa finală, putem fi siguri că la Radom va veni o echipă foarte puternică. Prin urmare, am desemnat cea mai puternică formaţie pentru acest meci.
Cred în jucătoarele mele pentru că fetele se dezvoltă constant, urcă în clasament şi îşi îmbunătăţesc jocul. Desigur, ne respectăm rivalii, dar ne cunoaştem şi valoarea noastră. Cu siguranţă va fi multă tensiune de ambele părţi şi vom face tot posibilul pentru a controla aceste emoţii şi a arăta pe teren ce avem mai bun", a susținut Dawid Celt, soţul fostei jucătoare Agnieszka Radwanska, citat de hotnews.ro.
Întâlnirea Polonia - România va avea loc în 15 şi 16 aprilie 2022, iar câştigătoarea va merge la turneul final.
Roland Garros
Campioana en-titre de la Roland Garros, OUT în primul tur! Krejcikova, înfrângere șoc cu Diane Parry
ACUM 21 MINUTE
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
ACUM 23 MINUTE