Numărul 2 mondial și-a anunțat prezența la primul turneu de după pauza generată de pandemie, urmând să joace chiar în România, potrivit DigiSport. Halep va evolua într-un meci de dublu mixt, alături de Horia Tecău. Perechea pe care cei doi o vor întâlni este formată din Marius Copil și jucătoarea care va câștiga turneul respectiv.
La competiția găzduită de Winners Club vor participa 6 jucătoare din România: Irina Begu, Jacqluine Cristian, Irina Bara, Gabriela Ruse, Miriam Bulgaru și Georgia Crăciun. Turneul se va desfășura sub forma a 2 grupe a câte 3, urmând ca jucătoarele clasate pe primele 2 poziții să se întâlnească apoi în semifinale. Ultimul act al turneului este programat pe 5 iulie.
Într-un interviu oferit pentru DigiSport, managerul Winners Club, Patrick Ciorcilă, a oferit toate detaliile legate de turneul la care își va face apariția și Simona Halep, fostul număr 1 mondial:
Tenis
Emma Răducanu vorbește româna, deși tatăl ei discută cu ea doar în engleză. Cum ne-a învățat limba
ACUM 13 MINUTE
"Mă bucur să anunț că reluăm evenimentele sportive. Ideea asta a venit în colaborare cu Sports Festival și cu Cosmin Hodor. E un restart pentru tenisul românesc, mai ales pentru jucătoare. Sunt convins că în lipsa turneelor au nevoie de meciuri, de adrelina și pregătirea de care aveau parte înainte. Turneul va fi fără public, accesul publicului va fi restricționat.", a spus Patrick Ciorcilă, pentru DigiSport.

Simona Halep, invitată la turneul de la Palermo

Simona Halep a fost invitată să participe la turneul de la Palermo, prima competiție oficială din tenisul feminin, de după pandemie. Turneul din Italia se va desfășura începând cu 3 august, iar organizatorii speră să se bucure și de spectatori în tribune.
Simona Halep a anunțat recent la ce turnee va participa în 2020. Primul turneu oficial din circuitul WTA, desfășurat în Europa, va fi cel din Palermo, iar organizatorii își doresc s-o vadă pe tablou și pe Simona Halep, numărul 2 mondial.
În afară de jucătoarea noastră, directorul turneului speră să poată aduce în Italia și alte jucătoare din TOP 10, precum Elina Svitolina (5) și Kiki Bertens (7). Per total, la competiția care se va desfășura pe zgură ar putea participa 48 de jucătoare, în loc de 32, așa cum era stabilit inițial.
"Sicilia a avut un număr redus de cazuri de Covid-19. Există șanse să avem fani în tribune, dar și pentru cei de la televizor va fi emoționant. Ne gândim la un total de 500, împărțiți în două tribune.", a spus Oliviero Palma, directorul turneului din Palermo, pentru ubitennis.com.
Per total, turneul din Sicilia va oferi premii în valoare de 2225.000 dolari. Potrivit Marca, nu vor fi oferite puncte WTA, având în vedere că va fi prima competiție oficială din circuitul feminin după o lungă pauză generată de pandemie.

Cum arată calendarul preliminar al WTA

Tenisul a fost amânat până la începutul lui august, cel puțin deocamdată, iar vestea bună este că am putea avea parte de meciuri la începutul ultimei luni de vară din acest an. Jucătoarea Alison Van Uytvank a publicat o versiune preliminară a calendarului WTA pentru finalul sezonului 2020. "Asta ne-a fost prezentat în ultima videoconferință săptămânală. Nu este încă clar dacă vom mai juca ceva în acest sezon", a transmis sportiva din Belgia.
 • 3 august - Charleston, Palermo
 • 10 august - Washington, Prague
 • 17 august - Cincinnati
 • 25 august – nu s-a stabilit deocamdată
 • 31 august - US Open
 • 14 septembrie - Madrid, Istanbul
 • 21 septembrie - Rome, Strasbourg
 • 28 septembrie - Roland Garros
 • 5 octombrie - Seoul, Tianjin
 • 12 octombrie - Beijing
 • 19 octombrie - Wuhan, Nanchang
 • 26 octombrie - Zhenzhou, Linz
 • 2 noimebrie - VTB Kremlin Cup , Tokyo
 • 9 noiembrie – Turneul Campioanelor
 • 16 noiembrie – Turneul "mic" al Campioanelor
https://i.eurosport.com/2020/06/27/2839884.jpg
Transylvania Open
Emma Răducanu, la prima victorie în circuitul WTA! Declarație de dragoste pentru România
ACUM 10 ORE
Erste Bank Open
Vienna Open : Zverev l-a învins clar pe Krajinovic
ACUM 11 ORE