Cursa pentru recorduri este tot mai încinsă în circuitul mondial masculin. După ce a renunțat la acest sezon competițional în februarie din cauza unor probleme la genunchi, Roger Federer este așteptat să revină în acțiune la primul turneu de Grand Slam din 2021, la Australian Open. În absența lui, Rafael Nadal și Novak Djokovic au făcut pași importanți în a-l detrona pe marele campion elvețian.
În timp ce spaniolul a egalat recordul de 20 de titluri de Grand Slam deținut până înainte de finala de la Roland Garros de Roger Federer, Novak Djokovic și-a asigurat și anul acesta locul de lider mondial la final de sezon. Sârbul are șanse foarte mari să-l întreacă pe Federer la numărul de săptămâni acumulate pe prima poziție din clasament (310). Acum, Nole are 294.

Capitolul la care experții cred că Federer nu poate fi întrecut

Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
ACUM 16 ORE
În orice caz, experții din sportul alb sunt de părere că există totuși un capitol la care Nadal și Djokovic pot acum doar visa. Este vorba despre recordul deținut de Jimmy Connors de titluri cucerite în întreaga carieră, 109 la număr. Federer deține 104 și mai are nevoie de șapte pentru a deveni cel mai titrat jucător de tenis din istoria acestui sport. În acest moment, Nadal și Djokovic sunt încă departe. Dacă Nadal a câștigat 84 de titluri în cariera lui, Djokovic a cucerit 77.
Într-un interviu acordat de curând, specialista Catherine Whitaker a vorbit despre acest record pe care Federer l-ar putea atinge în perioada următoare: "Singurul record cu adevărat important pentru care Federer se poate lupta, dar este puțin probabil să-l ajungă este numărul total de titluri deținut în prezent de Jimmy Connors. Îți poți imagina că Federer ar putea participa la un turneu cu porțile închise, de pildă Sofia, doar pentru acest record? Poate că se gândește la o strategie de a-și încheia cariera, poate că vrea să câștige 110 titluri în total. Sofia, uite-mă că vin, e posibil să-l auzim spunând asta, pentru că este probabil singurul capitol la care ceilalți doi nu-l pot întrece", a spus Whitaker.
Laver Cup
Cine câștigă a patra ediție a Laver Cup. Pariul lui Roger Federer înaintea evenimentului din Chicago
ACUM 17 ORE
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
ACUM O ZI