Tehnicianul australian câștigă, pe hârtie, aproximativ un milion de euro din colaborarea cu Halep, la care se mai adaugă anumite bonusuri în funcție de marile obiective ale sezonului. Cum stagiunea e întreruptă, Darren a rămas fără salariu. Nici din colaborarea cu ESPN nu obține vreo sumă, lucru normal din moment ce nu mai are ce comenta.
Cahill a vorbit despre cât de greu le e tehnicienilor în această perioadă și a punctat încă o dată că, în afară de sportivii de top, toți cei din lumea tenisului traversează o perioadă critică din punct de vedere financiar.
"Nu ai nicio garanție ca antrenor de tenis. În acest moment, 99% dintre antrenori nu sunt plătiți. La fel ca și jucătorii. Doar daca ești un jucător de top și ai contracte de publicitate primești bani în acest moment, în rest, nu. Așa că, a fi antrenor în WTA și ATP e extrem de dificil în aceste momente, pentru că nu ești deloc protejat", a spus antrenorul australian pentru Tennis Majors.
Roland Garros
Patrick Mouratoglou își asumă eșecul Simonei Halep de la Roland Garros! Mesajul francezului
ACUM 3 ORE

Darren Cahill, omul cheie în cariera Simonei Halep

Cea mai bună jucătoare de tenis a României a început colaborarea cu Cahill în 2015, după ce a lucrat anterior cu tehnicianul de la Antipozi în cadrul programului Adidas de dezvoltarea a carierei tinerilor jucători. Alături de australian, Simona Halep a bifat cele mai importante obiective pe care și le setase odată ce a pătruns în elita tenisului mondial: să ajungă lider mondial și să cucerească un titlu de Grand Slam. Între timp, românca a acumulat pe prima poziție 64 de săptămâni și a cucerit două titluri majore în carieră, însă primul succes nu se uită niciodată, așa cum susține și Nike.
Alături de Cahill, Roland Garros 2018, Simona obținea cea mai dulce victorie a carierei, după o finală disputată cu americanca Sloane Stephens. După două finale pierdute la Paris, Simona a reușit până la urmă să câștige trofeul mult visat, totul sub îndrumarea lui Darren Cahill. De altfel, chiar dacă nu a mai fost în mod oficial alături de ea, australianul a continuat să o urmărească pe Simona, să meargă la unele antrenamente cu echipa actuală și să-i ofere sfaturi prețioase. La Wimbledon, Darren a fost și el prin preajmă, iar Simona nu a uitat nicio clipă să menționeze acest fapt.
Chiar dacă echipa Simonei a format un tot unitar în vederea succesului ei, Darren Cahill a reușit să o ducă pe jucătoarea din Constanța la un alt nivel în tenisul mondial feminin, să fie lider mondial, să fie campioană de Grand Slam și să constituie în permanență un real pericol pentru rivalele din circuit.
Alături de australian, Simona a bifat mai multe rezultate notabile pentru cariera ei: 2015: Miami (semifinale), Stuttgart (semifinale), Roma (semifinale), Rogers Cup (Toronto, semifinale), Cincinnati (finalistă), US Open (semifinale); 2016: Madrid (câștigătoare), Wimbledon (sferturi), București (campioană), Rogers Cup (Montreal, campioană), Cincinnati (semifinale);2017: Stuttgart (semifinale), Madrid (campioană), Roma (finalistă), Roland Garros (finalistă), Wimbledon (sferturi), Rogers Cup (Toronto, semifinale), Cincinnati (finalistă), Beijing (finalistă, a devenit numărul unu mondial); 2018: Shenzhen (câștigătoare), Australian Open (finalistă), Indian Wells (semifinalistă), Roma (finalistă), Roland Garros (câștigătoare), Rogers Cup (Monteal, câștigătoare), Cincinnati (finalistă).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Halep a spus cum încearcă să-și schimbe jocul! Ce i-a transmis Mouratoglou după eșecul de la Paris
ACUM 5 ORE
Roland Garros
Simona Halep a suferit un atac de panică la Roland Garros! Explicațiiele româncei după eliminare
ACUM 6 ORE