Cu pandemia de coronavirus care încă provoacă foarte multă teamă în Australia, guvernul statului Victoria a dat un ultimatum; toți sportivii profesioniști trebuie să fie complet vaccinați până la sfârșitul lunii noiembrie, dacă vor să participe la primul turneu major al anului viitor.
Această decizie drastică îi poate forța pe unii dintre principalii favoriți ai competiției să aleagă între vaccinul anti-COVID sau retragerea de la turneul programat la începutul anului viitor, care se va desfășură în perioada 17-30 ianuarie 2022.
Campionul en-titre, Novak Djokovic, se numără printre tenismenii care au ales să nu facă vaccinul. Până acum, 60% dintre jucători sunt complet vaccinați, cu mai multe staruri aflându-se pe această listă. În plus, există o convingere puternică că cel puțin patru dintre cei mai buni 10 tenismeni ai lumii sunt nevaccinați.
Tenis
Australienii nu fac nicio excepție! Participarea lui Djokovic la Australian Open, în mare pericol
ACUM 7 ORE

Situație imposibilă pentru Novak Djokovic. Sârbul, obligat să se vaccineze dacă vrea să participe la Australian Open 2022

Primul care a afirmat că nu este de acord cu vaccinarea a fost chiar liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, încă de anul trecut, pe când vaccinul nu exista: "Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători. Dar dacă va deveni obligatorie (vaccinarea) ce se va întâmpla? Va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură despre această problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba la un moment dat", a spus Novak Djokovic în prima jumătate a anului 2020.
Mai mult, niciun tenismen de pe tabloul masculin care a ajuns în semifinale la US Open 2021 nu a fost vaccinat: Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Felix Auger Aliassime. Stefanos Tsitsipas a spus și el că nu vede rostul de a se vaccina, însă apoi a revenit asupra subiectului după ce a fost criticat dur în spațiul public și a spus că va primi vaccinul anti-COVID-19 până la finalul anului acesta.
Tenis
Novak Djokovic a anunțat unde va mai juca în 2021! Ce a spus despre participarea la Australian Open
IERI LA 18:27
Tenis
Rafa Nadal trimite "săgeți ascuțite" spre Novak Djokovic: "Eu nu mă comport ca un nebun pe teren!"
IERI LA 17:32