Ibericul a acordat un interviu celor de la Ubitennis, în cadrul căruia a vorbit despre adversarii italieni întâlniți în acesat an. Alcaraz a pierdut în fața lui Berrettini la Australian Open, de două ori în fața lui Sinner, la Umag și Wimbledon, dar și împotriva lui Musetti, la Hamburg.
Jannik Sinner, colegul său de generație, a fost remarcatul lui Alcaraz dintre cei trei jucători. Ibericul a vorbit de asemenea și despre cum a resimțit înfrângerile venite în acest sezon și ce impact au avut asupra evoluției sale.
"Toți sunt jucători foarte buni cu atribute complet diferite. Mi-au făcut meciurile grele, deși în anumite cazuri am pierdut victoria din cauza unor detalii mărunte. Sinner fără nicio îndoială m-a surpins cel mai mult.
Tenis
"Alcaraz, Sinner sau Tiafoe au schimbat tenisul!" Thiem, despre noua generație a sportului alb
ACUM 4 MINUTE
Împotriva lui Berrettini știam ce voi înfrunta, îi știam stilul, cu Musetti la fel. Dar Jannik m-a surprins: prin stilul său de a sta în teren și prin nivelul său de agresivitate pe care poate să îl arate în fiecare schimb de mingi.
La început le acceptam cu greu [înfrângerile], trebuie să recunosc. Poate le-am considerat mult mai dramatice decât ar fi trebuit. Apoi, cu timpul, repetând aceeași experiență o săptămână mai târziu, am realizat că să pierzi poate fi și bine, deoarece te învață cum să reacționezi. Trebuie să înveți cum să îți gestionezi emoțiile mai bine", a declarat ibericul, citat de puntodebreak.
Citește și:

Alcaraz vrea să treacă de sferturi la US Open

Tensimenul de 19 ani a vorbit despre obiectivul său la ultimul Grand Slam din acest an. Ibericul vrea să ajungă în semifinalele de la New York, după ce a ratat accederea în penultimul act la celelate turnee de mare șlem.
Alcaraz a fost eliminat în turul al treilea de la Australian Open, în sferturi la Roland Garros și în turul al patrulea la Wimbledon.
"În New York, vreau să fac ce nu am putut să fac la celelalte Grand Slam-uri, și anume să trec de sferturi. Mi-a lipsit ceva până acum, poate mai multă experiență în meciuri de cinci seturi, dar nu sunt departe. Nu am preferințe în legătură cu ce să câștig prima oară. Nu cred că ar trebui să fiu pretențios legat de titlurile de Grand Slam."
Turneul de la Flushing Meadows va avea loc în perioada 29 august-11 septembrie.
Tenis
Borg a dezvăluit adevăratul motiv pentru care Nadal a plâns în hohote la retragerea lui Federer
ACUM 3 ORE
Tenis
Roger Federer, întrebat cine e urmașul lui în circuitul ATP! Răspuns imediat al elvețianului
ACUM 4 ORE