Lumea tenisului este afectată serios de fenomenul trucării de meciuri pentru pariuri. De regulă, cei implicați activează la nivel inferior, în circuitele ITF sau Challanger, dar se pare că și în tenisul mare există oameni care se pretează la așa ceva.
Max Wanders, antenorul și partenerul de viață al Sofiei Kenin, a fost suspendat timp de 12 ani de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (TIU), după ce o anchetă a dovedit că acesta a fost implicat în trucarea unor partide în luna aprilie 2021. Olandezul de 26 de ani are interzis la orice activitate legată de tenisul profesionist până la finalul anului 2033. De asemenea, Wanders a fost amendat cu 12.000 de $.
Conform itia.tennis, Wanders a recunocut acuzațiile care i-au fost aduse. În plus, acesta a admis că a distrus anumite probe, îngreunând astfel desfășurarea anchetei.
Citi Open
Halep și-a aflat posibilele adversare de la Citi Open! Debut facil pentru Simona la Washington
29/07/2022 LA 17:32
Max Wanders a fost jucător de tenis, dar nu s-a remarcat și s-a retras imediat după ce a trecut la seniori. Acesta a devenit antrenor și a pregătit-o în trecut pe jucătoarea olandeză de dublu Demi Schuurs, ocupanta locului 18 WTA la dublu în acest moment.

Sofia Kenin a intrat în cea mai neagră perioadă a carierei de când a început colaborarea cu Wanders

Din luna aprilie a anului trecut, Wanders a început să lucreze cu Sofia Kenin, care a renunțat în acea perioadă să mai fie antrenată de tatăl său, cel care o pregătise de când s-a apucat de tenis. În vara anului trecut, americanca a oficializat faptul că Wanders i-a devenit și partener de viață.
Sofia Kenin a scos capul în tenisul mare în 2019, când a câștigat turneele de la Hobart, Mallorca și Guangzhou, dar anul său de grație a fost 2020, la finalul căreia a fost aleasă jucătoarea anului de WTA. Sportiva născută la Moscova și mutată cu familia în SUA la o vârstă fragedă a uimit lumea tenisului câștigând titlul la Australian Open. Tot în 2020, Kenin a ajuns până în finală la Roland Garros, unde a pierdut în fața Igăi Swiatek, dar apoi cariera sa a intrat pe o pantă descendentă.
Chinuită de probleme medicale, americanca a început să piardă teren, dar a rămas în top datorită modificărilor privind întocmirea clasamentului, ca urmare a pandemiei. În acest an însă, Sofia s-a prăbușit în clasament. Intrată pe tabloul de la Australian Open ca favorită 11, Kenin a pierdut în primul tur în fața compatrioatei Madison Keys, căzând pe locul 95 WTA. Ulterior, americanca a mai partidipat la doar 3 turnee în acest an (Dubai, Doha și Indian Wells), fiind eliminată în prima rundă la fiecare dintre ele. În acest moment, Sofia Kenin ocupă locul 419 WTA.
După Indian Wells, Kenin a decis să ia o pauză pentru a se reface complet din punct de vedere fizic. Revenirea sa este planificată săptămâna viitoare, la turneul de la Washington și rămâne de văzut cum o va afecta vestea suspendării drastice primte de antrenorul și iubitul său.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
21/01/2022 LA 13:47
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
18/01/2022 LA 06:02