În ciuda faptului că anul 2019 a fost unul impresionant pentru Kenin, care a urcat în octombrie până pe locul 12 în lume, ea nu a reușit să facă față la turneele de Grand Slam, unde probabil presiunea a fost prea mare. A reușit doar o optime la Roland Garros, astfel că sfertul de finală cu Jabeur reprezenta deja performanța carierei într-un Mare Șlem.
În partida de azi, Kenin a avut și șansă, în ideea în care adversara, Ons Jabeur, se afla la rândul ei la primul sfert de finală din carieră. Sportiva din Tunisia a adoptat o partitură foarte ofensivă, asumându-și multe riscuri. Acest lucru s-a tradus în 34 de lovituri direct câștigătoare, dar și în 36 de erori neforțate. De partea cealaltă, Sofia a jucat mult mai îngrijit, făcându-i "cadou" adversarei doar 16 puncte.
Două au fost momentele psihologice ale meciului. Pe finalul manșei întâi, Kenin a ratat cinci mingi de set, înainte de a se impune. Dacă Jabeur ar fi făcut breakul la 4-5, probabil că ar fi avut o șansă bună să își adjudece setul, judecând după cât de nervoasă a părut americanca după oportunitățile ratate.
Australian Open
Andrey Rublev a venit cu noi precizări, după ce a declarat că a intrat în Australia pozitiv la Covid
ACUM 3 ORE
Apoi, în setul secund, la 3-3, Jabeur a avut trei mingi de break într-un game interminabil. Kenin a revenit și de această dată și a scris istoria partidei în favoarea sa.
"Sunt foarte emoționantă, a fost un meci dificil. Ea a jucat bine, a avut șansa ei în setul doi, cred că gameul acela a durat 10 minute. Apoi am revenit, am avut încredere și am reușit să înving. Nu am vreo preferință pentru semifinale, oricine ajunge aici cu siguranță că joacă bine", a spus Kenin la final.
Pentru calificarea în finală, sportiva din SUA se va lupta cu învingătoarea partidei Barty - Kvitova. Va pleca probabil cu a doua șansă, însă are suficiente calități încât să producă un meci mare, care să îi aducă în cele din urmă calificarea în ultimul act.
3 titluri are în carieră Kenin, toate în 2019: Hobart, Mallorca și Guangzhou. Anul trecut, ea a fost una dintre jucătoarele cu cea mai bună progresie în clasament: a urcat de pe locul 50 până pe 12.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Halep câștigă teren la Australian Open, în opinia bookmakerilor! Cum arată cotele înaintea optimilor
ACUM 7 ORE
Australian Open
Ce superstiție are Simona Halep la Australian Open 2022. Cum vrea să joace din nou finala
ACUM 7 ORE