Sorana Cîrstea este în al 15-lea său an ca jucător profesionist în circuitul WTA. După ce a fost eliminată prematur de la Wimbledon, românca a oferit un interviu în care a vorbit despre cariera ei și despre cum a schimbat-o tenisul, despre obiectivele pe care le are pentru sezoanele următoare și despre cei mai dificili adversari pe care i-a întâlnit de-a lungul timpului.
Românca s-a arătat încântată de modul în care a început anul 2022, dezvăluind că își ia motivația din dorința de a da tot ce are mai bun.
"Am început anul destul de bine, ceea ce a fost rezultatul muncii asidue din pre-sezon și al continuării unui sezon bun în 2021. Nu mi-am stabilit obiective specifice, m-am concentrat mai degrabă pe îmbunătățirea jocului meu, bucurându-mă de fiecare moment în circuit.
National Bank Open
Simona Halep, ultima pe lista capilor de serie la Toronto! Românca poate intra în istoria turneului
02/08/2022 LA 10:40
Mai mult decât titluri, clasamente sau rezultate specifice, sunt mândră de cariera mea pentru că am dat 100% tot timpul. Am început această călătorie de foarte tânără și încă mă bucur de competiție. Principala mea motivație a fost întotdeauna să dau tot ce am mai bun, iar ceea ce mă face să continui este pasiunea mea pentru sport", a declarat Sorana, pentru Sportskeeda.
Sportiva în vârstă de 32 de ani a explicat și ce a învățat-o tenisul despre viață și despre sine însăși, menționând că nu-i place faptul că este nevoită să petreacă foarte mult timp departe de casă și de cei dragi.
"Sunt multe lucruri pe care le poți învăța în viață ca sportiv profesionist. Etica muncii, respectul, perseverența, rezistența și, mai presus de toate, ajungi să te cunoști ca persoană pentru că ești împins mereu să-ți depășești limitele.
Îmi place competiția și mă simt binecuvântată că pot avea tenisul, care este pasiunea mea, ca profesie. Îmi place să călătoresc prin lume, să cunosc oameni noi și să experimentez noi culturi. Dar, desigur, asta are un preț, care înseamnă să nu petrec suficient timp cu familia și cei dragi acasă", a spus Cîrstea.
Citește și:

Sorana Cîrstea, impresionată de Rafael Nadal și Iga Swiatek

Românca a fost întrebată și despre care este cea mai importantă victorie pe care a obținut-o până acum, dar și despre cum a reușit să revină în partea superioară a topului mondial, după o perioadă în care a coborât în clasament.
"Într-adevăr, am obținut câteva victorii grozave în toți acești ani, dar cred că cel mai mare meci al meu urmează să se joace!
Nu este niciodată ușor să devii profesionist și să ai succes la o vârstă fragedă. Intri fără teamă și cu o minte proaspătă pe teren, dar apoi așteptările cresc și presiunea începe să se simtă.
Atunci ai nevoie de o echipă bună în jurul tău, care să-ți țină picioarele pe pământ și să te ajute să-ți stabilești obiective realiste. Aș fi putut să mă descurc mai bine, dar simt că totul a făcut parte din călătoria mea și sunt mândră că am învățat ceva din asta", a mărturisit sportiva.
Nu în ultimul rând, Sorana Cîrstea a vorbit și despre cine este cel mai dificil adversar pe care l-a înfruntat de-a lungul carierei, dar și despre jucătorul său preferat din circuit.
"Au fost multe jucătoare puternice și am fost norocoasă să înfrunt sportivi din generații diferite, de la Justine Henin și Kim Clijsters, la surorile Williams și acum Iga Swiatek.
În ceea ce-l privește pe jucătorul meu preferat, l-am apreciat întotdeauna pe Rafael Nadal pentru sportivitatea sa incredibilă, rezistența sa și ceea ce a adus sportului.
Nu cred că cineva poate spune cine a fost cel mai mare. Au fost campioni uimitori de-a lungul timpului, de la Margaret Court și Billie Jean King până la Martina Navratilova și Steffi Graf și, cel mai recent, Serena Williams. Toți au contribuit și au făcut istorie în sportul nostru, iar evidențierea unuia nu le-ar face dreptate celorlalți.
Serena Williams este un exemplu minunat de campioană și îi inspiră cu adevărat pe ceilalți să continue. Suntem norocoși să avem mulți alții care au dat foarte mult tenisului și care au revenit, cum ar fi Kim Clijsters", a completat Sorana Cîrstea.
Tenis
Fostul antrenor al Sharapovei, despre rivalitatea dintre Williams și jucătoarea din Rusia: "Respect"
28/07/2022 LA 10:27
Livesport Prague Open
Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur de la Praga de Oksana Selekhmeteva
26/07/2022 LA 12:56