Ambele jucătoare au arătat un tenis de foarte înaltă calitate, iar spectatorii prezenți la turneul din Uzbekistan nu au fost dezamăgiți la final.
Jucătoarea de tenis din Târgoviște a revenit de la 0-1 la seturi și a împins meciul în set decisiv, unde dinamica a fost cu adevărat echilibrată. Sorana a ratat nu mai puțin de opt mingi de break în setul trei. Până la urmă, șansele irosite au costat-o pe româncă, iar adversara ei din Belgia s-a impus și a cucerit al doilea ei titlu în 2019, după trofeul câștigat la Budapesta. La competiția din Tashkent, Sorana a trecut de Allertova, Bonaventure, Kovinic și Zavatska. Van Uytvanck a trecut de Samsonova, Niculescu, Parmentier, Kr. Pliskova și Cîrstea. Ea a cedat un singur set la acest turneu, în finala disputată cu Sorana.

Sorana Cîrstea, salt impresionant în clasament

Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Gabi Ruse joacă acum. Eleva lui Cahill a trecut de campioana olimpică
ACUM 26 MINUTE
Sorana pleacă totuși din Tashkent cu cel mai bun rezultat al ei anul acesta. Ea a mai ajuns o dată în ultimul act al turneului din Uzbekistan, în 2008. Atunci, ea a și cucerit marele trofeu pus în joc de către organizatori, după un meci disputat cu Sabine Lisicki. De altfel, acesta este și singurul titlu la simplu cucerit de Sorana Cîrstea. Ea mai are alte două finale disputate în proba de simplu, în 2007 la Budapesta şi în 2013 la Toronto.
După ultimul act disputat la Tashkent, Sorana Cîrstea va urca pe locul 75 WTA. La polul opus, Alison Van Uytvanck va urca de luni pe locul 44 în ierarhia mondială. Jucătoarea din Belgia are cinci titluri în carieră: Tashkent (2019), Budapesta (2018 și 2019), Québec City (2017) și 125/Taipei (2013).
Australian Open
Un sportiv, depistat pozitiv cu Covid-19 după primul meci la Australian Open 2022
ACUM 35 MINUTE
Australian Open
Australian Open 2022: Încă una de la Nick Kyrgios: de unde a putut să servească, în proba de dublu
ACUM O ORĂ