Sorana Cîrstea a câștigat rapid primul set, luând încă la debut două break-uri și deprinzându-se la 4-0. Chiar dacă a mai pierdut un game pe propriul serviciu, românca și-a adjudecat setul cu 6-4.
Setul secund a fost ceva mai disputat, Kostyuk conducând 3-1. În primele 5 game-uri cele două sportive au făcut 4 break-uri, câte două de fiecare parte. Sorana Cîrstea a întors apoi soarta setului, deprinzându-se la 5-3 și impunându-se cu 6-4.
Sorana Cîrstea, în mare formă
Tenis
Discursul emoționant al finalistei Danielle Collins după meciul pierdut cu Ashleigh Barty
ACUM 8 MINUTE
Pentru accederea în finală, Sori va fi recompensată cu 16.398 USD și 180 puncte WTA.
În finală, Cîrstea - care e aproape de al doilea titlu al carierei - o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens (WTA 17), care a trecut de Veronika Kudermetova, cu 6-1, 6-4.
În ciuda faptului că e mai bine clasată și a avut rezultate mult mai bune decât sportiva noastră, Mertens a pierdut ambele dispute directe cu Sorana. Cîrstea s-a impus de fiecare dată în minimum de seturi în fața adversarei de mâine (o dată chiar la Roland Garros, pe zgură).
Grație performanței de la Istanbul, Sorana va reveni de luni între primele 60 de jucători ale lumii. Un succes duminică o va aduce chiar pe locul 58.