Sorana Cîrstea a câștigat rapid primul set, luând încă la debut două break-uri și deprinzându-se la 4-0. Chiar dacă a mai pierdut un game pe propriul serviciu, românca și-a adjudecat setul cu 6-4.
Setul secund a fost ceva mai disputat, Kostyuk conducând 3-1. În primele 5 game-uri cele două sportive au făcut 4 break-uri, câte două de fiecare parte. Sorana Cîrstea a întors apoi soarta setului, deprinzându-se la 5-3 și impunându-se cu 6-4.
Sorana Cîrstea, în mare formă
Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea e în sferturi la Portoroz! Românca, revenire frumoasă în meciul cu Martincova
ACUM 7 ORE
Pentru accederea în finală, Sori va fi recompensată cu 16.398 USD și 180 puncte WTA.
În finală, Cîrstea - care e aproape de al doilea titlu al carierei - o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens (WTA 17), care a trecut de Veronika Kudermetova, cu 6-1, 6-4.
În ciuda faptului că e mai bine clasată și a avut rezultate mult mai bune decât sportiva noastră, Mertens a pierdut ambele dispute directe cu Sorana. Cîrstea s-a impus de fiecare dată în minimum de seturi în fața adversarei de mâine (o dată chiar la Roland Garros, pe zgură).
Grație performanței de la Istanbul, Sorana va reveni de luni între primele 60 de jucători ale lumii. Un succes duminică o va aduce chiar pe locul 58.
Tenis
Laver Cup se vede pentru încă 10 ani pe Eurosport în toată Europa
ACUM 7 ORE
Tenis
ATP ia atitudine în scandalul momentului! Decizia luată după pauzele lungi ale lui Tsitsipas
ACUM 8 ORE