Început cu o oră de întârziere, din cauza ploii, duelul dintre Cîrstea și McHale a fost unul strâns, însă românca a reușit să fie constant cu un pas în față, americanca nereușind să treacă niciun moment la conducere pe tabelă.
McHale și-a procurat primele mingi de break în partidă, în game-ul cu numărul cinci al setului inaugural, însă ratarea acestora a costat-o, Cîrstea reușind break-ul în game-ul imediat următor. Chiar dacă nu a reușit să închidă manșa când a servit la 5-3, Cîrstea a obținut un nou break, asigurându-și un avantaj pe care nu îl irosise la New York decât de două ori în 10 partide.

Highlights | Sorana Cîrstea - Christina McHale

Australian Open
Cifre și statistici spectaculoase până acum la Australian Open!
ACUM 10 MINUTE
În setul secund, Cîrstea și McHale au făcut de două ori schimb de break-uri, înainte ca românca să accelereze decisiv la 5-5, având și o doză de șansă cu fileul, dar și atacuri frumoase și adânci în terenul americancei aflate cu două locuri mai sus în clasamentul mondial.
Sorana Cîrstea a încheiat partida cu a 23-a sa lovitură câștigătoare, cu 10 mai multe decât a reușit adversara sa.
Cîrstea a reușit să echilibreze și bilanțul meciurilor directe cu McHale, 2-2, iar mai departe va juca împotriva unei britanice – Johanna Konta (0-1 la meciuri directe) sau Heather Watson (1-3 la meciuri directe).