A doua favorită a turneului de la Lyon, Sorana Cîrstea a fost eliminată în semifinale la turneul de 250 de puncte organizat în Franța. Sportiva noastră a fost învinsă de către Dayana Yastremska, beneficiara unui wild card, cu scorul de 7-6 (5), 4-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 32 de minute de joc.
Aceasta a fost prima întâlnire dintre Sorana Cîrstea și Dayana Yastremska. Deși ocupă un loc în afara top 100 WTA, Yastremska este considerată o jucătoare cu un foarte mare potențial. După ce a fugit din calea războiului din Ucraina, Yastremska pare foarte motivată să cucerească titlul la Lyon și va avea această șansă mâine. De cealaltă parte, Sorana Cîrstea a ratat șansa de a deveni cel mai bine clasată jucătoare din România în clasamentul WTA.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Azi începe Roland Garros 2022. Ce putem vedea în prima zi de la Grand Slamul parizian
ACUM 14 ORE

Dayana Yastremska va juca finala la turneul de la Lyon

Dayana Yastremska o va întâlni în ultimul loc la Lyon pe favorita numărul 8, chinezoaica Shuai Zhang, care a trecut în penultimul act de Caroline Garcia în minimum de seturi. Yastremska încearcă să se concentreze cât mai bine pe tenis, pentru a-și decupla mintea de la război, dar din Ucraina vin permanent vești care neliniștesc. Părinții celor două sportive au fost nevoiți să se ascundă într-un buncăr cu doar un sfert de oră înainte ca Dayana să ofere interviul pentru Eurosport.
"Sora mea vrea să se întoarcă înapoi la familie. O înțeleg, e încă mică și îi e dor de părinți. Și mie îmi e dor, normal. Ne lipsește și orașul nostru, aveam planuri total diferite înainte de război. Dar trebuie să rămânem uniți, așa cum ne-a spus tata: "niciodată nu știi ce se va întâmpla". Cu 15 minute înainte de a începe acest interviu, mama și tata i-au dat amândoi mesaj Ivannei și i-au spus că sirenele au început să sune din nou în Odessa și că trebuie să se refugieze iar într-un buncăr. Nu credeam că așa ceva se poate întâmpla vreodată", a spus sportiva ucraineană.
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
19/05/2022 LA 14:51
Internationaux de Strasbourg
Sorana Cîrstea, eliminată la Strasbourg de locul 348 WTA! Gabriela Ruse, învinsă și ea în primul tur
17/05/2022 LA 11:23