În noua ierarhie WTA care va fi dată publicității luni – 28 februarie, Simona Halep va ocupa locul 27, cu 1.833 puncte. Sorana Cîrstea va reveni în Top 30, cu 1.666 puncte. Așadar, diferența dintre cele jucătoare din România va fi de 167 de puncte.
Foarte interesant, Sorana Cîrstea va avea șansa să treacă în fața Simonei Halep la sfârșitul săptămânii viitoare. Prima va fi angrenată în cadrul turneului de la Lyon, din categoria 250. În schimb, Simona va avea o săptămână liberă.
Roland Garros
Simona Halep, antrenament de 5 stele la Roland Garros! Rivala alături de care se pregătește la Paris
ACUM 3 MINUTE

Sorana Cîrstea o depășeșete pe Simona Halep dacă ajunge în finală la Lyon

În condițiile în care niciuna nu are de apărat puncte, Sorana Cîrstea ajunge prima jucătoare a României în WTA dacă va atinge cel puțin finala din cadrul turneului din Franța. Ea este și una dintre favorite la Lyon, fiind cap de serie nr. 2, după Camila Giorgi.
În primul tur, Sorana Cîrstea va evolua împotriva unei sportive venite din calificări.
Simona Halep este jucătoarea nr. 1 în România din 26 august 2013, când a urcat în premieră în Top 20. La data respectivă a depășit-o chiar pe Sorana Cîrstea, care era la granița Top 20. Așadar, au trecut aproximativ 8 ani și jumătate de când Simona nu a fost depășită de nicio altă compatrioată.
Simona Halep va reveni pe teren în circuitul WTA la Indian Wells.
Roland Garros
Sfârșitul unei ere: Feliciano Lopez a ratat calificarea în al 80-lea turneu de Grand Slam consecutiv
ACUM 43 MINUTE
Roland-Garros
Sfârșitul unei ere: Feliciano Lopez a ratat calificarea în al 80-lea turneu de Grand Slam consecutiv
ACUM O ORĂ