Simona Halep, Gabriela Ruse, Irina Camelia Begu și Monica Niculescu au fost convocate în echipa României pentru meciul cu Polonia. Aceasta va fi prima întâlnire oficială pentru Horia Tecău, noul căpitan nejucător al tricolorelor. Din echipă lipseşte Jaquelin Cristian, locul 65 WTA, accidentată. De asemenea, nici Sorana Cîrstea, locul 27 WTA, nu se află printre sportivele convocate.
Înainte de duelul dintre Sorana Cîrstea și Simona Halep din optimile Indian Wells, Horia Tecău a dezvăluit că Halep a fost convinsă să participe la meciul cu Polonia. După meci, însă, fostul tenismen a anunțat că și Sorana Cîrstea s-a decis cu privire la revenirea în echipa României. Sportiva din Târgoviște nu are de gând să revină în acțiunea de echipă: "Am vorbit deja cu Sorana! Ne-a urat succes tuturor doar că pentru ea acest capitol de a juca în echipa națională este un capitol închis", a spus Horia Tecău.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Simona Halep a revenit în Top 20 înainte de Roland Garros 2022! Cum arată ierarhia mondială
IERI LA 09:51

Ilie Năstase "pune la colț" decizia Soranei Cîrstea de a refuza naționala României

Fostul mare tenismen al României, Ilie Năstase, a comentat numirea lui Tecău în funcția de căpitan nejucător, dar a vorbit și despre decizia Soranei Cîrstea de a nu reveni la echipa națională a României: "Tecău are experiență, cunoaște fetele foarte bine. Chiar e prieten cu jucătoarele. El le cunoaște foarte bine. E un lucru bun! Dacă jucăm cu Polonia și jucăm la ei, e greu meciul. Depinde cine joacă, Dacă joacă Simona și cu Sorana, atunci avem șanse.
Asta e decizia ei (n.r Sorana Cîrstea)! Eu niciodată nu am refuzat să joc pentru România și domnul Țiriac la fel. Am făcut trei finale și la noi era dificil, pentru că la noi era challenge. Cel care câștiga cu un an înainte, stătea până jucam noi șapte meciuri, să jucăm cu ei în finală. Eu aș juca pentru că e singura dată când poți juca pentru echipa națională. Când ești la individuale, nu joci pentru echipa națională", a spus Ilie Năstase, potrivit Playsport.
Internazionali BNL d'Italia
Sorana Cîrstea, înfrângere în primul tur de la Roma în fața lui Ons Jabeur
10/05/2022 LA 18:24
TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul
Sorana Cîrstea eliminată în semifinalele turneului de la Istanbul!
23/04/2022 LA 16:31