Sorana Cîrstea s-a calificat în finala turneului ITF de la Dubai, după un meci thriller disputat în compania Polonei Hercog, favorita numărul 2 a turneului. Sportiva născută la Târgoviște s-a impus la capătul unui meci care a durat două ore și 30 de minute de joc, scor 7-4, 4-6, 7-5. În ultimul act, Sorana o va întâlni pe Katerina Siniakova, favorită numărul 5. Aceasta din urmă a învins-o în semifinale pe Gabriela Ruse.
Sorana Cîrstea, ocupantă a locului 86 WTA, pleca fără doar și poate cu șansa a doua în acest meci, în fața adversarei ei mult mai bine clasate, slovena Polona Hercog, ocupantă a locului 52 WTA. Primul set al întâlnirii a fost adjudecat de sportiva noastră, care și-a cedat în setul inaugural serviciul o singură dată, însă a fost mai inspirată la retur.
Setul al doilea a reprezentat o luptă aprigă a adversarei de a rămâne în meci, de a încerca orice pentru a trimite partida din semifinale în set decisiv, lucru pe care l-a reușit în final, grație unui break obținut la scorul de 4-3. Înainte de acest scor, cele două sportive și-au cedat fiecare o dată serviciul. Setul al treilea a fost extrem de echilibrat și a fost iar nevoie de prelungiri, ca în manșa inaugurală. Sorana a forțat exact atunci când a avut nevoie mai mare, la scorul de 6-5.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN 2022 LIVE BLOG | Halep, Cîrstea și Begu, în turul 2. Surpriză uriaşă la Melbourne
PESTE O ORĂ

Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse, reprezentantele României în semifinale la Dubai

Parcursul excelent al Gabrielei Ruse la turneul ITF de la Dubai s-a încheiat în semifinale. Katerina Siniakova i-a barat accesul în finală, la capătul unui meci epuizant, cu multe răsturnări de scor.Katerina Siniakova (64 WTA) a învins-o pe Gabriela Ruse (177 WTA), vineri, în semifinalele turneului ITF de 100.000 de dolari de la Dubai, scor 6-3, 6-7(2), 6-4. Partida a durat două ore și 35 de minute.
Siniakova a întrerupt o serie de cinci victorii consecutive ale Gabrielei Ruse, revenită într-o semifinală în circuitul ITF după aproape 19 luni. Bucureșteanca poate fi destul de mulțumită de rezultat, într-unul dintre cele mai tari turnee ITF din calendar. Ruse și-a început parcursul la Dubai în calificări, reușind să treacă în runda finală de o jucătoare în care rușii își puseseră multe speranțe pentru viitor.
Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
ACUM 10 MINUTE
Tenis
Australian Open 2022: Rezumatul partidei Sorana Cîrstea - Petra Kvitova
ACUM 36 MINUTE