Sorana Cîrstea s-a calificat în finala turneului ITF de la Dubai, după un meci thriller disputat în compania Polonei Hercog, favorita numărul 2 a turneului. Sportiva născută la Târgoviște s-a impus la capătul unui meci care a durat două ore și 30 de minute de joc, scor 7-4, 4-6, 7-5. În ultimul act, Sorana o va întâlni pe Katerina Siniakova, favorită numărul 5. Aceasta din urmă a învins-o în semifinale pe Gabriela Ruse.
Sorana Cîrstea, ocupantă a locului 86 WTA, pleca fără doar și poate cu șansa a doua în acest meci, în fața adversarei ei mult mai bine clasate, slovena Polona Hercog, ocupantă a locului 52 WTA. Primul set al întâlnirii a fost adjudecat de sportiva noastră, care și-a cedat în setul inaugural serviciul o singură dată, însă a fost mai inspirată la retur.
Setul al doilea a reprezentat o luptă aprigă a adversarei de a rămâne în meci, de a încerca orice pentru a trimite partida din semifinale în set decisiv, lucru pe care l-a reușit în final, grație unui break obținut la scorul de 4-3. Înainte de acest scor, cele două sportive și-au cedat fiecare o dată serviciul. Setul al treilea a fost extrem de echilibrat și a fost iar nevoie de prelungiri, ca în manșa inaugurală. Sorana a forțat exact atunci când a avut nevoie mai mare, la scorul de 6-5.
Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea e în sferturi la Portoroz! Românca, revenire frumoasă în meciul cu Martincova
ACUM 6 ORE

Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse, reprezentantele României în semifinale la Dubai

Parcursul excelent al Gabrielei Ruse la turneul ITF de la Dubai s-a încheiat în semifinale. Katerina Siniakova i-a barat accesul în finală, la capătul unui meci epuizant, cu multe răsturnări de scor.Katerina Siniakova (64 WTA) a învins-o pe Gabriela Ruse (177 WTA), vineri, în semifinalele turneului ITF de 100.000 de dolari de la Dubai, scor 6-3, 6-7(2), 6-4. Partida a durat două ore și 35 de minute.
Siniakova a întrerupt o serie de cinci victorii consecutive ale Gabrielei Ruse, revenită într-o semifinală în circuitul ITF după aproape 19 luni. Bucureșteanca poate fi destul de mulțumită de rezultat, într-unul dintre cele mai tari turnee ITF din calendar. Ruse și-a început parcursul la Dubai în calificări, reușind să treacă în runda finală de o jucătoare în care rușii își puseseră multe speranțe pentru viitor.
Tenis
Laver Cup se vede pentru încă 10 ani pe Eurosport în toată Europa
ACUM 6 ORE
Tenis
ATP ia atitudine în scandalul momentului! Decizia luată după pauzele lungi ale lui Tsitsipas
ACUM 7 ORE