În turul următor, Sorana Cîrstea, favorita numărul 8 de pe tabloul principal de simplu, o va întâlni pe ucraineanca Katarina Zavatska, locul 142 WTA. Pentru românca în vârstă de 29 de ani, partida din semifinale poate reprezenta o șansă foarte bună de a ajunge în prima ei finală din 2019. Sorana a mai disputat o semifinală în acest sezon, la Nurnberg, pe zgură, în luna mai. Atunci, sportiva din Târgoviște a fost învinsă atunci în penultimul act de către Yulia Putintseva.

Sorana Cîrstea poate obține prima calificare într-o finală în 2019

Sorana are o șansă foarte bună de a se califica în ultimul act de la Tashkent. În cealaltă semifinală se vor lupta câștigătoarele dintre Kuzmova și Pliskova și Van Uytvanck și Parmentier. Sorana și Zavatska nu s-au mai întâlnit până în prezent în circuitul feminin de tenis. De altfel, singurul titlu pe care Sorana l-a cucerit în carieră a fost obținut la Tashkent, în 2008, după o finală disputată cu Sabine Lisicki.
Australian Open
Novak Djokovic, învins în afara terenului! Guvernul australian salută victoria
ACUM 6 MINUTE
Sorana Cîrstea a trecut până acum la Tashkent de Allertova, Bonaventure și Kovinic. Ea nu este singura jucătoare din România care a triumfat la această competiție în proba de simplu. Irina Begu s-a impus și ea după o finală pe care a disputat-o în compania jucătoarei din Croația, Donna Vekic. În proba de dublu, Raluca Olaru a triumfat de două ori la competiția organizată la Uzbekistan (2008 și 2016).
Australian Open
Anunţul făcut de preşedintele Serbiei, când a aflat că Djokovic va fi expulzat din Australia
ACUM 35 MINUTE
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
ACUM O ORĂ