Aflată pe locul 58 WTA, Sorana Cîrstea a reușit duminică să se impună în finala turneului de tenis WTA 250 de la Istanbul, învingând-o pe belgianca Elise Mertens (17 WTA), principala favorită a competiției, în două seturi, cu 6-1, 7-6 (3). Prin urmare, sportiva noastrăa câștigat al doilea turneu WTA din carieră.
Sorana Cîrstea a făcut un prim set de foarte bună calitate, pierzând un singur game, pe propriul serviciu, și reușind 3 break-uri. Mertens a început mai bine setul doi, reușind un prim break în game-ul 4 și desprinzându-se apoi la 1-4. De la 2-5, Sorana Cîrstea a preluat inițiativa și a câștigat 4 game-uri la rând (6-5) și ajungând în situația de a servi pentru câștigarea turneului. Deznodământul a fost însă amânat, Mertens reușind să egaleze cu un nou break și ducând setul la tiebreak, tiebreak pe care Cîrstea l-a câștigat cu puține emoții, adjudecându-și setul, meciul și turneul.

Sorana Cîrstea a primit o veste excelentă după câștigarea titlului la Istanbul

J&T Banka Ostrava Open
Sorana Cîrstea, înfrângere în primul tur al turneului WTA 500 de la Ostrava
IERI LA 17:50
Cîrstea a cucerit la Istanbul cel de-al doilea turneu WTA din carieră, după cel din 2008, de la Tashkent (Uzbekistan). La scurt timp după câștigarea finalei la turneul din Turcia, sportiva noastră a primit o veste excelentă. Ea a fost recompensată de Ion Țiriac, patronul turneului WTA de 1000 de puncte din Madrid, cu un wild card pentru tabloul principal.
La turneul de la Madrid, Sorana a ajuns în sferturile de finală la edițiile din 2016 și 2017. Paula Badosa, Victoria Jimenez Kasintseva, Sara Sorribes Tormo și Venus Williams au primit și ele wildcard-uri la turneul patronat de Ion Țiriac. De asemenea, Jaqueline Cristian a primit un wildcard pentru tabloul de calificări.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/04/26/3121602.jpg
Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea, înfrângere la Portoroz, dar în urcare în WTA
17/09/2021 LA 16:00
Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea e în sferturi la Portoroz! Românca, revenire frumoasă în meciul cu Martincova
16/09/2021 LA 16:12