Chiar dacă a fost sâcâită de o accidentare, Sori a arătat în unele momente foarte bine în primul său meci jucat la turneul din Franţa. Românca s-a impus în faţa veteranei Venus Williams, la capătul a o oră şi 46 de minute de joc, scor 6-1, 2-6, 6-1. A fost prima victorie a lui Sori contra marii campioane din SUA, care în precedentele 3 partide directe nu îi cedase niciodată reprezentantei noastre set.
Dar partidele respective au avut loc în urmă cu ceva ani, când Venus reprezenta încă o forţă în circuitul mondial. Acum, sportiva care anul acesta va împlini 41 de ani e la apusul carierei, iar succesul lui Sori era previzibil, diferenţa de valoare în acest moment fiind clară.
În optimile de finală de la Strasbourg, Cîrstea o va întâlni pe Shuai Zhang, care a trecut în două seturi, 7-5, 6-4 de altă asiatică, japoneza Misaki Doi.
Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea e în sferturi la Portoroz! Românca, revenire frumoasă în meciul cu Martincova
ACUM 14 ORE

Sorana Cîrstea, marea speranţă a României la Roland Garros 2021

În absenţa Simonei Halep, de Sori se leagă toate speranțele noastre pentru un rezultat bun. Aceasta are un 2021 excelent, care a fost încununat cu trofeul cucerit la Istanbul, după o finală cu Elise Mertens. Cîrstea s-a recuperat după o accidentare la laba piciorului, iar azi a arătat că acea problemă medicală a fost lăsată în urmă.
Cu un culoar favorabil, Cîrstea poate să spere - de ce nu - chiar la o calificare în săptămâna a doua de la Paris. La Roland Garros, bucureşteanca a obţinut cel mai bun rezultat al carierei: sfert de finală în 2009.
Alte trei jucătoare din România vor fi pe tabloul principal, fără a evolua în calificări: Ana Bogdan, Patricia Țig și Irina Begu. În calificări îi mai avem pe Alexandra Dulgheru, Jaqueline Cristian, Monica Niculescu, Gabriela Talabă și Marius Copil.
Meciurile de pe tabloul principal de la Roland Garros se desfășoară în perioada 30 mai - 13 iunie şi pot fi urmărite în direct pe Eurosport şi Eurosport Player.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
US Open
Emma Răducanu le-a transmis românilor, prin bunica sa, un mesaj impresionant
IERI LA 12:43
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12