Sergi Bruguera a anunțat cu ce jucători va ataca România în barajul pentru calificarea la turneul final. Semifinalist la Australian Open 2022, Rafael Nadal nu apare pe lista jucătorilor convocați de Bruguera pentru confruntarea cu "tricolorii". Chiar și fără marele campion în lot, Spania are în continuare o super echipă.
Carlos Alcaraz, Roberto Bautista, Pablo Carreno Busta, Marcel Granollers și Alejandro Davidovich vor reprezenta Spania în meciurile de calificare la turneul final din Cupa Davis împotriva României pe 4 și 5 martie, la Marbella. Va fi pentru a patra oară când Cupa Davis se joacă la Marbella și de această dată va reprezenta un omagiu adus lui Manolo Santana, o legendă a tenisului spaniol, care s-a stins din viață pe 11 decembrie.

Spania atacă România în Cupa Davis fără Rafa Nadal

Tenis
Povestea lui Ilie Năstase, primul campion al României la Roland Garros, în 1973
ACUM 35 MINUTE
Fără Rafa Nadal pe lista jucătorilor convocați, Spania are totuși parte de o premieră, asta pentru că Davidovich este convocat pentru prima dată în echipa de Cupa Davis a ibericilor: "Este un vis să joc pentru Spania în țara mea". Va fi a șasea confruntare directă între Spania și România, cu un avantaj clar pentru iberici: patru victorii și o înfrângere în dreptul spaniolilor.
Singura victorie a tricolorilor a venit în 1969, la Valencia, cu 4-1, în semifinalele zonei Europene, prin punctele aduse de Ion Ţiriac (două), Ilie Năstase şi perechea Ţiriac/Năstase. Spania a câştigat în 1967 cu 3-2 la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, în 1975, la Barcelona, cu 3-2, în semifinalele zonei Europa, şi în 2016, cu 4-1 la Cluj-Napoca, în sferturile de finală ale Grupei I, zona Europa/Africa, când punctul echipei noastre a fost reuşit la dublu de Horia Tecău şi Florin Mergea.
Spania a fost eliminată în faza grupelor ediţiei actuale a turneului final. Deţinătorii trofeului au ocupat locul 2, după Rusia şi înaintea Ecuadorului, în clasamentul Grupei A, dar au părăsit competiţia (1-2 cu Rusia şi 3-0 cu Ecuador). Anul acesta, ibericii, fără Rafael Nadal, accidentat, au mizat pe Carreno Busta, Ramos-Vinolas, Pedro Martinez, Feliciano Lopez şi Marcel Granolers. România s-a calificat în barajul pentru Cupa Davis 2022, după ce a învins, pe 27 şi 28 noiembrie, la Cluj-Napoca, reprezentativa statului Peru cu 4-0. Cel mai bine clasat jucător român este Marius Copil, locul 276 ATP.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland Garros
Tot ce trebuie să știi despre Roland Garros 2022. Când își află Simona Halep adversarele de la Paris
ACUM O ORĂ
Internationaux de Strasbourg
Sorana Cîrstea, eliminată la Strasbourg de locul 348 WTA! Gabriela Ruse, învinsă și ea în primul tur
ACUM 2 ORE