Turneul Tenis Pentru Fapte Bune - ediția 2

Tenis Pentru Fapte Bune este o competiție sportivă pentru jucători de tenis amatori, care are ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea tinerilor din sistemul de protecție a copilului.
Turneul are la ediția din acest an susținerea sportivilor de renume precum Gabriela Ruse, Mihaela Buzărnescu, Alexandra Cadanțu, Monica Roșu, Vasile Maftei și Virgil Stănescu, care au ales să se implice activ în promovarea acestuia în rândul jucătorilor amatori de tenis.
Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
ACUM 14 ORE
Turneul va avea loc în 24-26 septembrie la Pescariu Sport & Spa, București, iar jucătorii de tenis amatori aleg să susțină tinerii vulnerabili participând la probele de simplu sau dublu. Participarea este posibilă și pentru publicul amator de tenis, în calitate de spectatori.

Detaliile evenimentului

Tot ce trebuie să știi despre organizarea și desfășurarea evenimentului poți găsi aici. La deschiderea competiției, multipla campioană olimpică la canotaj, Elisabeta Lipă, va susține un discurs din partea Ministerului Tineretului și Sportului. Apoi, spectatorii se vor bucura de meciurile demonstative susținute de Cornel Ilie de la trupa Vunk, Horia Brenciu, Bogdan Alexandru și Virgil Stănescu.
Turneul este organizat de Asociația The Social Incubator și coordonat de multipla campioană la gimnastică, Cristina Nedelcu. "După ce am citit statisticile sumbre despre faptul că România este pe locul întâi în topurile traficului de persoane și am aflat că majoritatea sunt copii care părăsesc orfelinatele, m-am întristat foarte tare și am spus "ok, eu îmi doresc ca, mai departe, contribuția mea față de societate să fie aici și să facă o diferență"!", declara Cristina în 2019, la debutul turneului.
Acțiunea lor sprijină tinerii din medii vulnerabile din România să aibă acces la educație, șanse egale pentru un loc de muncă stabil și un viitor mai bun ca adulți.
"Ceea ce ne propunem prin acest turneu este să creştem nivelul de conştientizare asupra problemelor cu care se confruntă tinerii instituţionalizaţi din România şi să creăm un cadru prin care comunitatea să se poată implica. Peste 3.500 de tineri părăsesc anual sistemul de protecție și mulți dintre ei rămân pe străzi şi devin victime ale traficului de persoane sau de droguri. Tenis Pentru Fapte Bune are un impact semnificativ în viețile lor prin suportul oferit în continuarea studiilor, integrarea lor în societate și pe piața muncii", a declarat Adriana Preda, Director Executiv al Asociației The Social Incubator.
Sportul ne învață că totul este posibil, atunci când există dorință, muncă, perseverență, comunicare și disciplină. Tenis Pentru Fapte Bune vine ca un exemplu prin care pasiunea pentru sport poate genera o schimbare în bine la nivel de comunitate, prin puterea oamenilor care aleg să se implice activ. Fie că joci pentru schimbare sau participi în calitate de spectator, weekend-ul următor ai șansa să te bucuri de sport și faci o faptă bună.
Tenis
Djokovic, văzut ca favorit incontestabil la Australian Open: "E în continuare numărul 1 pentru mine"
ACUM 15 ORE
Tenis
Bianca Andreescu și-a găsit antrenor, după despărțirea de Groeneveld! Cine o pregătește pentru 2023
ACUM 19 ORE