Într-un an marcat de pandemia de coronavirus, cele mai importante competiții sportive, în frunte cu Jocurile Olimpice și Campionatul European de fotbal, au fost amânate. Însă sportul și sportivii au continuat să fie subiect fierbinte pe rețelele de socializare, mai exact pe
.
Tenis
Irina Begu, set magnific la Roland Garros, cu Jeanjean: e la un set distanță de cel mai bun rezultat
ACUM 4 MINUTE

Baschetbaliștii domină topul sportivilor despre care s-a vorbit cel mai mult pe Twitter

Kobe Bryant și LeBron James sunt sportivii despre care s-au scris cele mai multe mesaje pe Twitter în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020. Moartea fulgerătoare a lui Kobe Bryant, pe 26 ianuarie, la doar 41 de ani, într-un accident de elicopter, a fost știrea care a făcut înconjurul lumii la început de an, iar americanul care și-a dedicat întreaga carieră clubului Los Angeles Lakers se află și acum în fruntea trendurilor pe Twitter. Pe locul doi se clasează un alt baschetbalist legendar, LeBron James, care în acest an a adus un nou titlu NBA pentru Lakers, devenind totodată al doilea cel mai vârstnic jucător desemnat MVP al finalei, la 35 de ani și 287 de zile.
Următoarele cinci poziții în top sunt monopolizate de fotbaliști: Neymar, Lionel Messi, Diego Armando Maradona și tânărul libanez Christian Saydee. Locul opt îi revine lui Colin Kaepernick, quarterback-ul din fotbalul american care a îngenunchiat în timpul intonării imnului american, devenind portavocea mișcării anti-rasism #BlackLivesMatter. Mai departe în Top 10 îi regăsim pe fotbalistul Kylian Mbappé și pe Michael Jordan, protagonistul unui serial documentar produs de Netflix, despre despărțirea sa de NBA, producție care a dat semnalul revenirii conținutului editorial proaspăt despre sport, după carantina generalizată impusă de pandemia de coronavirus.

Tenisul domină peisajul social-media în sportul feminin în 2020, dar nu la fel de clar ca la încasări

Naomi Osaka și Serena Williams sunt sportivele despre care s-a vorbit cel mai mult pw Twitter în 2020. Tânăra japoneză, care a îmbinat cursa de câștigare a US Open-ului cu o campanie de activism de impact la nivel mondial, o învinge din nou pe Serena Williams, așa cum s-a întâmplat și în cazul topului celor mai bine plătite sportive din lume, publicat de Forbes.
Acest top al celor mai în vogă sportive pe Twitter explică de ce Naomi Osaka este și atât de bine plătită de sponsori, de ce este un vector de imagine important pentru șefii departamentelor de marketing. Japoneza se luptă de la egal la egal cu Serena Williams, nu doar pe teren, ci și la contracte și impact. Iar felul în care Osaka se detașează de celelalte jucătoare din WTA este sugestiv: dacă în Top 10 cele mai bine plătite sportive din lume tenisul are nouă reprezentante, indicând progresul incredibil pe care WTA l-a făcut în ultimii ani, în topul celor mai discutate sportive pe Twitter se regăsesc doar trei jucătoare de tenis, Naomi Osaka și Serena Williams, plus Maria Sharapova, cea care și-a anunțat, abrupt, retragerea la finalul lunii februarie. Daneza Caroline Wozniacki, fost număr unu mondial, retrasă tot la începutul acestui an, după Australian Open, nu a prins acest top 10 al celor mai fierbinți subiecte din sportul feminin.
Top 10 cele mai discutate sportive pe Twitter:
1. Naomi Osaka (tenis)
2. Serena Williams (tenis)
3. Megan Rapinoe (jucătoare americană de fotbal, Gheata de Aur la CM 2019 din Franța și cea mai bună jucătoare a anului 2019 potrivit FIFA)
4. Simone Biles (gimnastică)
5. Yuna Kim (patina artistic)
6. Alex Morgan (jucătoare americană de fotbal, locul 10 în topul Forbes al celor mai bine plătite sportive din lume)
7. Maria Sharapova (tenis)
8. Sasha Banks (wrestling, WWE)
9. Maya Moore (baschet)
10. Lexi Kaufman (wrestling, WWE)
Tenis
Irina Begu, evoluție magnifică la Roland Garros! Jeanjean, lăsată spectatoare la un punct superb
ACUM 17 MINUTE
Roland Garros
Rafa Nadal, nemulțumit de organizatorii de la Roland Garros! Ce reproș are super-campionul spaniol
ACUM 22 MINUTE