Rafael Nadal are 33 de ani dar nu dă niciun semn de oboseală. Spaniolul a dominat peisajul tenisului mondial în ultimii 15 ani alături de Roger Federer și Novak Djokovic. Cei trei au cucerit toate turneele majore din 2017 și până acum.
Roger Federe rămâne cel mai titrat tenismen din istorie, el având în palmares 20 de Grand Slam-uri însă Rafael Nadal are 19 și nu încape îndoială că spaniolul îl va egala sau chiar întrece pe elvețian. Nadal rămâne regele zgurii, cu 12 trofee cucerite la Roland Garros și va căuta cu siguranță să-și mențină acest statut și anul viitor.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828010.jpg
Tenis
Clipa în care Djokovic a capotat total: "N-am văzut în viaţa mea pe cineva mai panicat şi speriat"
ACUM 10 MINUTE

Primul succes la Roland Garros: începutul dinastiei

Pe 5 iunie 2005 Rafael Nadal, la doar 19 ani, cucerea primul său trofeu la Roland Garros. Au urmat alte 18 turnee de Grand Slam, dintre care 11 doar la Paris. Victoria lui Nadal a fost privită cu atenție de o țară întreagă. Spaniolii mai gustaseră victoria la Paris în 2002 (prin Alberto Costa) dar și în 2003 (prin Juan Carlos Ferrero) însă puștiul Rafa avea ceva special.
”A fost minunat pentru Spania. Mai avusesem câștigători recenți, dar nimeni atât de tânăr. Poate unii nu și-au dat seama de semnificație atunci, dar în perspectivă, a fost un moment uriaș. Oamenii și presa s-au uitat cu atenție. Toată lumea era deja îndrăgostită de Rafa pentru că el a fost unul dintre eroii de la Cupa Davis din 2004, în victoria din finală cu SUA”, ne-au povestit colegii de la Eurosport Spania.
”Victoria de la Roland Garros a fost diferită cu siguranță. Un trofeu la Cupa Davis este important mereu pentru Spania, dar toată lumea a fost foarte entuziasmată de trofeul din 2005, pentru că am simțit atunci că vom avea un jucător mare pentru mulți ani”, precizează ei.
https://i.eurosport.com/2020/06/03/2827494.jpg

Ascensiunea lui Nadal, puștiul care a intrat în inimile spaniolilor

Chiar dacă avea doar 18 ani, Rafael Nadal începuse deja să capteze atenția presei și a publicului spaniol. ”Era cunoscut pentru că a avut ceva victorii în 2004, chiar dacă nu la turnee majore și mai ales la Cupa Davis. Dar în acea primăvară, când a câștigat la Acapulco, Montecarlo, Barcelona și Roma, a fost special, toată lumea era atentă la el. Noi urmăream în Spania întreg sezonul de zgură (mai ales pentru că era accesibil, era pe canalul public RTVE)”, ne-au spus colegii spanioli.
https://i.eurosport.com/2020/05/19/2821140.jpg

Spaniolii vor să bea bere cu Nadal

Nu încape îndoială că Nadal este unul dintre cei mai mari sportivi din istorie, însă personalitatea i-a crescut popularitatea. Mereu pus pe glume, spaniolul l-a cucerit chiar și pe marele său rival, Roger Federer, cu care este prieten apropiat. A rămas celebru videoclipul în care cei doi încercau să filmeze o reclamă și nu se puteau abține din râs.
Spaniolii au remarcat acest lucru și îl iubesc pe Nadal: ”Dacă este cel mai popular sportiv de la noi? Da, cu siguranță. A fost pe primul loc într-un sondaj în care lumea era întrebată cu ce celebritate ar vrea să bea o bere. Mai sunt iubiți și Fernando Alonso și Pau Gasol. Poate și Iniesta, dar nu ca Nadal”, ne-au povestit cei din Spania.
Cu toată carisma și performanțele sale istorice, Nadal nu a reușit să detroneze sportul rege din Spania, fotbalul.
”Fotbalul este și probabil va fi mereu cel mai popular sport în Spania. Dar Nadal a ajutat la creșterea interesului în tenis, cu siguranță. Dar este aproape imposibil să iei poziția numărul 1 a fotbalului. Dar mulți oameni sunt interesați de tenis datorită lui Nadal”, ne-au explicat colegii din Spania.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Australian Open
Keys - Wang - Australian Open
ACUM 17 MINUTE