Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cîrstea, Cristian și Begu vor avea adversare dificile în primul tur de la Sankt Petersburg

Nicu Savin

Publicat 05/02/2022 la 17:56 GMT+2

Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian și Irina Begu vor participa săptămâna viitoare la turneul WTA 500 de la Sankt Petersburg. Astăzi a avut loc tragerea la sorți, iar cele 3 românce nu au avut deloc șansă, urmând a întâlni adversare extrem de dificile.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

În prima săptămână după Australian Open a fost pauză în circuitul WTA, dar tenismenele vor reveni în acțiune la Sankt Petersburg, unde săptămâna viitoare va avea loc un turneu de 500 de puncte. România va avea cel puțin 3 reprezentante pe tabloul principal: Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian și Irina Begu.
Sorții nu au fost deloc blânzi cu sportivele noastre la stabilirea țintarului. La prima vedere, cea mai ușoară misiune o va avea Irina Begu (56 WTA), care o va întâlni pe chinezoaica Shuai Zhang (69 WTA). Irina are un avantaj moral în fața adversarei sale, deoarece a câștigat amebele dispute directe contra acesteia, ultima la Roland Garros, în 2018.
Dacă va trece mai departe, Irina ar putea da în turul secund peste Petra Kvitova, care va întâlni în primul meci o jucătoare venită din calificări.
Citește și:

Sorana Cîrstea și Jaqueline Christian vor întâlni două finaliste de Grand Slam

Sorana Cîrstea (32 WTA) a fost ocolită de șansă la tragerea la sorți, urmând a o întâlni pe Marketa Vondrousova (39 WTA), finalista de la Roland Garros din 2019. Totuși, cehoaica este departe de forma care a consacrat-o, astfel că Sorana are o șansă importantă la victorie, judecând și după parcursul excelent al româncei de la Australian Open. Singura întâlnire directă dintre cele două sportive a avut loc în 2021, în turul 3 de la Australian Open, Vondrousova impunându-se atunci cu 2-0 la seturi.
Jaqueline Cristian (58 WTA) va da și ea piept cu o jucătoare care a jucat o finală de Grand Slam. Este vorba despre Anastasia Pavlyuchenkova (14 WTA), care a ajuns anul trecut până în ultimul act la Roland Garros. Rusoaica va juca și în fața propriilor fani, astfel că pornește ca favorită, dar Jaqueline a demonstrat în ultima vreme că într-o zi bună poate pune probleme oricărei adversare din circuit.
Alte două românce ar putea ajunge pe tabloul principal: Ana Bogdan (101 WTA) și Irina Bara (123 WTA). Acestea au de trecut însă 3 tururi de calificare. Primul hop va fi astăzi, Bara întâlnind-o pe rusoaica Diana Shnaider (873 WTA), iar Bogdan pe chinezoaica Lin Zhu (114 WTA).
Turneul de la Sankt Petersburg este dotat cu premii în valoare de 703.580 de $ și face parte din categoria WTA 500. Cap de serie numărul unu este Maria Sakkari, dar jucătoare precum Anett Kontaveit, Elena Rybakina, Belinda Bencic sau Petra Kvitova sunt și ele la start. Campiona en-titre este Daria Kasatkina, dar rusoaica nu va lua parte la ediția din acest an.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo