Andrey Rublev (10 ATP) a trecut în trei seturi de Denis Shapovalov (12 ATP), succes în urma căruia s-a calificat în finala turneului de la Sankt Petersburg (de categorie 500). În ultimul act, Rublev îl va întâlni pe Borna Coric. Favoritul gazdelor a pierdut primul set al partidei cu Shapovalov (6-4), dar a reușit să revină și să le câștige pe următoarele două: 6-3, 6-4. Partida a durat două ore și 7 minute de joc.
În cea de-a doua semifinală, Borna Coric a avut un debut dezamăgitor de meci contra lui Milos Raonic: a cedat manșa cu 6-1. Ocupant al locului 27 ATP în lume, croatul a câștigat până la urmă partida după ce și-a adjudecat următoarele două seturi, scor 6-1, 6-4. Duelul a durat o oră și 57 de minute de joc.

Andrey Rublev – Borna Coric, finala turneului de la St. Petersburg

Roland Garros
VIDEO | Andrey Rublev, ieșire șocantă la Roland Garros! Rusul, un car de nervi la Paris
24/05/2022 LA 15:27
După această victorie, Rublev şi-a îmbunătățit şansele de a participa la Turneul Campionilor, care va avea loc între 15 şi 22 noiembrie la Londra. Rublev este acum pe locul 8 în cursa pentru Turneul Campionilor, depăşindu-l pe argentinianul Diego Schwartzman. În acest moment se cunosc primii şase calificaţi la competiţia ce va avea loc la O2 Arena din Londra: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Nadal, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev şi Alexander Zverev.
Prin urmare, Andrey Rublev și Borna Coric se vor întâlni în ultimul act de la Sankt Petersburg. Rusul este marele favorit înaintea partidei. Rublev și Coric s-au mai întâlnit până acum de trei ori în circuitul ATP, toate cele trei dispute fiind câștigate de sportivul din Rusia. Finala dintre Rublev și Coric are loc azi, de la ora 16:30, putând fi urmărită în direct pe Eurosport.
Tenis
Rafael Nadal, prima reacție după interzicerea rușilor la Wimbledon! "Mi-aș dori să nu fie așa"
01/05/2022 LA 19:52
Tenis
Federer și Nadal, puși la zid de Andrey Rublev! Rusul cere răspunsuri: "Nu-mi explic de ce fac asta"
01/05/2022 LA 09:32