Roger Federer, care continuă să muncească din greu pentru a-și reveni după accidentarea la genunchiul drept, încă nu vede lumina de la capătul tunelului. Elvețianul își dorește în continuare să revină în competiții, chiar dacă anul acesta va împlini 41 de ani, însă al său compatriot, Stan Wawrinka, e convins că Roger nu mai poate să joace la nivelul de acum 5 ani.
"Va putea Federer să ajungă la nivelul la care era acum cinci ani? Cu siguranță nu. Desigur, rezultatul final nu depinde întotdeauna de nivelul la care ești. Există o serie de factori care pot juca un rol foarte important în turnee. Pot să spun că cel mai important lucru nu este tocmai nivelul, ci dorința care te ajută să depășești granițele posibilului", a spus Wawrinka pentru We Love Tennis.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM O ORĂ

Wawrinka nu crede că Federer mai poate reveni în top

La începutul acestei luni, într-o intervenție video pentru Credit Suisse, Roger Federer a oferit mai multe informații despre starea de sănătate, despre procesul recuperării și spune că nu vrea să se grăbească. Mai mult, se pare că medicii și preparatorul său fizic nu îi dau voie să se antreneze așa cum ar vrea el pentru a evita un posibil regres care s-ar traduce prin sfârșitul carierei sale.
Federer a jucat doar 13 meciuri din 2020, din cauza unei duble operații la genunchiul drept. Nu a mai jucat de la eliminarea sa în sferturile de finală la Wimbledon. Ulterior, a ratat Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru ca mai apoi să fie supus la două operații pentru a-și trata meniscul medial drept și cartilajul. Rămâne de văzut cum va evolua recuperarea elvețianului, asta pentru că marele său obiectiv este să fie prezent la Wimbledon, la finalul lunii iunie.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Internazionali BNL d'Italia
Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de la Roma, după ce a trecut în două seturi de Wawrinka
12/05/2022 LA 17:13