Novak Djokovic era marele favorit al finalei de pe Philippe Chatrier. Liderul ierarhiei mondiale avea doar două seturi pierdute la această ediție a openului francez, ambele în semifinala cu Andy Murray. Ca să nu mai spunem de victoria din sferturi împotriva lui Rafael Nadal, cel în fața căruia pierduse de 6 ori la Roland Garros. Sârbul a controlat destul de sigur primul set, pe care și l-a adjudecat la 4. Însă, din acel moment totul a mers excelent pentru Wawrinka, al 8-lea favorit la French Open câștigând următoarele 3 seturi cu 6-4, 6-3, 6-4.
Dacă pentru Djokovic aceasta a fost a treia finală de la Paris, elvețianul nu avea decât un sfert de finală, pierdut în 2013 împotriva lui Nadal. Cifrele întâlnirilor directe dintre cei doi finaliști erau clar în favoarea lui Nole: 17-3. Ajuns la 30 de ani, Stan Wawrinka și-a trecut astfel în palmares al doilea titlu de Mare Șlem din carieră, după victoria de anul trecut de la Australian Open. Succesul din 2014 venise în urma unei confruntări cu spaniolul Nadal. În startul carierei, Wawrinka și-a adjudecat în 2003 titlul de la Roland Garros, în întrecerea juniorilor.
Australian Open
Alcaraz - Berrettini - Australian Open
ACUM 20 MINUTE
De partea cealaltă, Djokovic rămâne cu un start de sezon excepțional. A fost un șir incredibil de victorii început la Australian Open și continuat la Indian Wells, Miami, Monte Carlo plus Roma. Înfrângerea din finala cu Wawrinka a fost doar al treilea meci pierdut în 2015 de Djokovic.
Australian Open
Opelka - Shapovalov - Australian Open
ACUM O ORĂ
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Meci epic între Alcaraz şi Berrettini. Osaka, Barty şi Zverev joacă acum
ACUM O ORĂ