Stan Wawrinka, campion la US Open în 2016, a anunțat că nu va participa la ediția din acest an a turneului. Acest lucru i-a permis unui alt mare campion, Andy Murray, să intre direct pe tabloul principal.
Retragerea elvețianului a fost forțată de faptul că recuperarea lui după intervenția chirurgicală la piciorul stâng nu s-a încheiat. Fostul nr. 3 mondial are un record 44-13 la turneul de Grand Slam de la Flushing Meadows. În urmă cu 5 ani, el l-a învins în finală pe Novak Djokovic, astfel că și-a trecut în cont al treilea titlu major din carieră. Wawrinka a avansat cel puțin în sferturile de finală ale US Open în șase din ultimele sale nouă apariții.
Roland-Garros
Holger Rune - Hugo Gaston - Roland-Garros
ACUM 7 ORE

Stan Wawrinka nu a mai jucat tenis din martie

Vedeta elvețiană nu a mai concurat de la Doha, în luna martie. Așadar, el a disputat doar două partide în acest an într-un turneu de Grand Slam, la Australian Open din 2021. În total, Stan Wawrinka a fost pe teren doar în 6 jocuri în 2021.
https://i.eurosport.com/2021/07/28/3185107.png
După retragerea lui Wawrinka, Andy Murray a prins un loc pe tabloul principal. Scoțianul a câștigat la rândul lui titlul la US Open, dar au trecut deja 9 ani de la triumful lui.
Pentru a pregăti cât mai bine US Open, Murray și-a anunțat prezența și la turneul Masters Series de la Cincinnati, programat săptămâna viitoare și transmis în direct pe Eurosport. Andy va fi prezent pentru a 15-a oară în carieră la Flushing Meadows. Zilele trecute, el s-a retras de Jocurile Olimpice de la Tokyo, din turneul de simplu, invocând o accidentare minoră.
De remarcat faptul că Andy Murray își face revenirea la Cincinnati, turneu de la care va lipsi liderul mondial, Novak Djokovic. Motivele absenței sârbului le puteți citi aici.
Roland-Garros
Casper Ruud - Lorenzo Sonego - Roland-Garros
ACUM 8 ORE
Roland-Garros
Madison Keys - Elena Rybakina - Roland-Garros
ACUM 9 ORE