Turneul Campionilor din 2020 a început cu o reeditare a finalei de anul trecut. Stefanos Tsitsipas s-a impus atunci după tie-break-ul din setul decisiv, iar astăzi Thiem și-a luat o binemeritată revanșă.
În primul set niciun jucător nu și-a cedat serviciul, dar austriacul a fost cel care a contat mai mult pe serviciul advers, ratând 3 minigi de break, dintre care 2 consecutive în game-ul 7. S-a ajuns în tie-break, iar grecul a făcut primul mini-break ajungând să conducă cu 5-3. Austriacul a avut însă o serie de 4 puncte câștigată și și-a adjudecat astfel prima manșă. În setul secund, Tsitsipas a făcut break la scorul de 1-1 și nu a mai avut apoi probleme pe lansare, câștigând cu 6-4 și împingând meciul în decisiv.

Dominic Thiem-Stefanos Tsitsipas 7-6(5)/4-6/6-3

Tenis
"Nu mi-am imaginat asta niciodată!" Tsitsipas, despre problemele cu care s-a confruntat în 2021
18/09/2021 LA 08:00
În debutul manșei decisive grecul a avut un scurtcircuit în joc, câștigând doar 3 puncte în primele 3 game-uri, permițându-i lui Thiem să se distanțeze repede la 3-0.
Tsitsipas făcut apoi 3-1, iar game-ul 5 din setul decisiv a fost unul maraton, câștigat în cele din urmă de austriac după ce a salvat o șansă de break. Au urmat alte 3 game-uri câștigate de jucătorul la serviciu, iar Thiem s-a văut în postura de a servi pentru meci la scorul de 5-3. Austriacul a convertit cea de-a 2-a minge de meci pe care a avut-o și a început astfel cu dreptul ultimul turneu din acest sezon.
"A fost un meci greu, am servit bine amândoi. Nivelul e foarte ridicat, sunt doar jucători de top, a fost reeditarea finalei de anul trecut, iar asta spune totul. Știu cât de important e să ai un start bun în acest turneu. Sunt fericit că am câștigat primul meci.", a declarat Thiem la finalul partidei.
Astfel, Turneul Campionilor a debutat cu un meci extrem de echilibrat, care a avut un nivel foarte ridicat, așa cum o arată și statisticile: mai multe lovituri direct câștigătoare (37 Thiem-30 Tsitsipas) decât greșeli neforțate (30-26), 17 ași (9-8) și procentaje ridicate la primul serviciu (73%-71%)
Aceasta a fost cea de-a 7-a întâlnire oficială dintre cei doi jucători, scorul fiind acum 5-3 în favoarea jucătorului austriac. Marți, cei doi jucători vor reveni în O2 Arena pentru următoarele meciuri din acest turneu.
Adversarii vor fi stabiliți de rezultatul celeilalte întâlniri din grupa Grupa "Tokyo 1970", cea dintre Rafael Nadal și Andrey Rublev. Dominic Thiem va juca cu învingătorul acelei partide, în timp ce Tsitsipas îl va întâlni pe învins.
Partida dintre Rafael Nadal și Andrey Rublev va începe la ora 22:00 și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
ATP ia atitudine în scandalul momentului! Decizia luată după pauzele lungi ale lui Tsitsipas
16/09/2021 LA 14:52
Tenis
"A meritat pe deplin să câștige trofeul!" Ce a spus Thiem despre finala masculină de la US Open
13/09/2021 LA 05:05