Stefanos Tsitsipas a fost protagonistul unei controverse uriașe anul acesta la US Open, după ce grecul a plecat la vestiar în cele mai bune momente ale adersarilor săi, încercând o practică acuzată vehement de colegii din circuit, mai ales de Andy Murray, care a avut o reacție nervoasă în momentul când Tsitsipas a procedat astfel în meciul lor din turul inaugural.
Grecul a repetat aceeași practică și în meciurile următoare, până ce a fost învins, dar criticile nu s-au mai oprit.Alexander Zverev a fost și el "victima" grecului și a avut un discurs dur la adresa strategiei acestuia la US Open. Tsitsipas a vorbit acum în presa din Grecia despre toate acuzațiile care i-au fost aduse și a dat replica.
Tenis
Novak Djokovic va pierde, cel mai probabil, locul 1 ATP după Australian Open
ACUM O ZI

Stefanos Tsitsipas, replică pentru Andy Murray și Alexander Zverev

"Ca să fiu sincer, nu am luat aceste cuvinte în serios. Nu am încălcat nicio regulă. De fapt, toate reglementările referitoare la pauzele de toaletă sunt destul de vagi. M-am dus să mă schimb pentru că era foarte cald în acele zile. Zverev și Murray au făcut din asta o adevărată tragedie. Desigur, nu mi-a plăcut. Cu atitudinea pe care au avut-o, i-au întors pe fani împotriva mea", a spus Tsitsipas, potriit Sport24.gr.
De altfel, ATP a hotărât să ia o serie de măsuri pentru a preveni acest tip de comportament și le-a trimis tuturor tenismenilor un document.Prin urmare, noi reguli stabilesc timpul maxim pe care un jucător îl are la dispoziție pentru o pauză de vestiar. Acum a fost stabilit un maxim de trei minute după ce jucătorul intră în toaletă. Tenismenii vor avea două minute pentru a-şi schimba echipamentul pe lângă această pauză de trei minute la toaletă.
Un jucător poate face doar o pauză de toaletă doar o dată meci. Acestă pauză poate fi luată doar la sfârşitul unui set. Se consideră încălcarea regulamentului dacă un sportiv nu este pregătit de joc în timpul alocat. În ceea ce priveşte time-out-ul medical (cu o dată de intrare în vigoare ce urmează a fi stabilită), există şi aici o schimbare, tot cu scopul de a evita abuzurile.
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
IERI LA 09:15
Australian Open
Djokovic l-a contactat pe Kyrgios, după ce a aflat că va purta un tricou pro-Nole, la Melbourne
IERI LA 15:10